4 motive sa tineti plantele impreuna

4 motive sa tineti plantele impreuna

Vineri, 03 Iunie 2011
3238 vizualizari | 2 comentarii

Oricat de impresionanta este o planta asezata singura intr-un colt sau pe masa din sufragerie, dupa o vreme isi pierde stralucirea.

Asezati-o langa suratele ei. S-a demonstrat ca plantele o duc mult mai bine cand traiesc grupate.

Grupul ascunde defectele

Frunzele de la baza unor plante cad cu timpul lasand tulpina golasa. La altele, varfurile sunt arse si trebuie taiate. Florile cele de-a treia cresc mot in varful plantei, dezlanate si asimetrice.

Crescute separat nu stau deloc bine asa ca asezati-le una langa alta. Astfel tulpinile goale, frunzele tunse sau arse, crengutele mult prea lungi, trec mai neobservate. Asezati doar plantele mai inalte in spate, pe cele mijlocii imediat dupa si pe cele mai mici in fata.

Un climat ideal

Nu este o poveste ca amplasate in grup plantele se simt mai bine. In primul rand pentru ca beneficiaza de o crestere a umiditatii ca urmare a evaporarii apei de pe frunzele proaspat pulverizate si din compostul umed al ghivecelor vecine.

Este substantial redus fenomenul de zbarcire si uscare a frunzelor, in special la plantele care au nevoie de umezeala. Ferigile sunt un exemplu in acest sens. In special feriga "Parul fetei", cu frunzele ei deosebit de fine.

Mai usor de ingrijit

Este destul de evident ca stranse laolalta va este mult mai usor sa va ingrijiti plantele. Sa le stropiti, sa le udati, sa le curatati de uscaciuni.

Economia de munca nu este deloc de neglijat, mai ales ca sunteti foarte ocupati si cu serviciul, si cu treburile casei, si cu copii, si cu, si cu... In plus, nu mai aveti nevoie de tarusi chiar pentru toate plantele, pentru ca tulpinile slabe, cele crescute asimetric si florile care indoaie tulpinile prea subtiri, pot sa se sprijine una de alta.

Bogate, variate, decorative

Mai multe plante de aceeasi inaltime nu dau bine grupate.  Efectul este in schimb garantat cand din grup fac parte plante de diferite inaltimi.

Aspectul este imbunatatit si cand plantele, chiar si din familia celor care nu infloresc, au culori diferite si forma frunzelor de marimi si aspecte diferite. In cadrul acestor aranjamente florale plantele taratoare, ca iedera sau smochinul catarator, capata un aer deosebit cand sunt folosite pentru a acoperi marginea din fata grupului de ghivece, care de regula este golasa si terna.

CE SPUN VIZITATORII

Fats in 19 Octombrie 2012

At last, smoenoe comes up with the \"right\" answer!

Marylouise in 13 Septembrie 2011

Gee whiz, and I tohguht this would be hard to find out.
Ti-au fost de folos aceste informatii?
Parerea ta este importanta pentru noi, de aceea te rugam sa voteazi acest articol.

Foarte slab << 1 - 2 - 3 - 4 - 5 >> Foarte bun

Multumim!

Recomandari

Servicii Utile

ALTE ARTICOLE DIN ARANJAMENTE DE INTERIOR

4 motive sa tineti plantele impreuna
© 2006-2010 GradinaOnline.ro. Toate drepturile rezervate.
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea GradinaOnline.ro si nu pot fi preluate fara acordul sau scris.
Contact | Publicitate