ASPARAGUS - Umbra Iepurelui

ASPARAGUS - Umbra Iepurelui

Joi, 27 Aprilie 2006
38071 vizualizari | 7 comentarii
ASPARAGUS ( UMBRA IEPURELUI ) - Asparagus, in denumire populara, Umbra Iepurelui, este o planta decorativa cu vegetatie continua, avand lastari lungi, subtiri, flexibili (cladodii), pe care sunt prinse frunzele care sunt de fapt mici ramificatii , asemanatoare unor solzi asezati perpendicular pe lastari.

Asparagus infloreste toamna , florile fiind mici stelute albe. Aspectul decorativ al plantei este imbogatit si de fructele sale, mici sfere rosii, acestea fiind otravitoare.

Asparagus necesita o amplasare in locuri luminate sau semiumbrite , aerisite, ferite de razele directe ale soarelui.

Planta necesita o udare cu regularitate, vara avand nevoie de apa multa si cand aerul este foarte uscat - se pulverizeaza apa si pe frunze.

Din luna octombrie, Asparagus se aduce in camere bine luminate cu temperatura de 10-15 grade C. Se va evita udarea din abundenta a plantei in perioada in care va sta in camere reci.

Primavara, la o perioada de 2-3 ani, planta trebuie divizata in 2-4 parti, pentru inmultire.

Substratul recomandat pentru Asparagus trebuie sa fie consistent : pamant de telina si mranita in parti egale la care se adauga si putin nisip.
Anual, primavara, pamantul trebuie schimbat.

Asparagus se inmulteste prin :
- prin desfacerea tufei in mai multe tufe mici, cultivate in ghivece separate;
- prin seminte semanate in ghivece, dupa ce in prealabil au fost tinute 24 ore in apa calda.

CE SPUN VIZITATORII

Faith in 10 Decembrie 2015

i baste them with Olive oil and garlic first. In the midlde layer i put Ricotta cheese mixed with crushed garlic and chopped fresh spinach and top with zuchinni, then sauce, repeat and a final topping of Parmesan or your choice of cheese. Lettuce wraps with spicy thai ground pork with fried onions and garlic. i use red chilis, garlic, toasted sesame seeds and sesame oil to season the pork. Ground meat of your choice fried with cherry tomatoes cut in half and Zuchinni Salt and peper to taste topped with fresh chives and basil. Lions head soup basically ground pork mixed with green onions, an egg, sesame seed oil salt and pepper, rolled into meat balls, fry up half a head of Savoy cabbage in butter, and onions, and 2 cups of chicken broth and 2 cups of water, let come to a simmer put in the raw pork meatballs, let simmer covered for 30 mins or till pork meatball are fully cooked, we had ours topped with fresh cilantro, green onions and sesame oil. soya sauce would be good if u were feeling like a bit of a cheat For breakfasts we have been doing baked eggs in ham cups done in ramekins @ 350 degree oven topped with cheese of your choice and green onions, bake for 12 minutes, yolks are still runny at this point but whites are cooked. and different varations of this, have used bacon, salami, thuringer, added a ricotta creamy sauce on top etc this is just whats in my head from the last week

vampire suck in 08 Decembrie 2010

e frumoasa chiar floriceaua asta..lozik

^natusic^ in 06 Martie 2010

DAR LEGENDA DESPRE ACEASTA FLOARE MINUNATA AVETI ????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

valentina in 13 August 2009

nu am vazut descrierea aceatei parti a plantei desi am cautat in diverse surse! si chiar m-ar interesa cat din bulbi se pot elimina la o transplantare. cat de importanti sunt, ce rol au ?
cat de mult sufera daca jumatate sunt eliminati? cum o afecteaza?
intreb acest lucru pt. ca am observat ca bulbii cresc si ocupa mult hiveciul si la un moment dat parca nu mai este pamānt in hiveci. si nu pot in continuu sa maresc dimensiunea ghiveciului.
merci mult !

valentina in 13 August 2009

pe mine m-arinteresa importanta bulbilor la asparagus
merci !

magda in 13 Februarie 2007

doar atat?vreau sa stiu mai multe despre aceasta planta...as vrea si niste poze

sarpe daniela in 10 Septembrie 2006

bun




Ti-au fost de folos aceste informatii?
Parerea ta este importanta pentru noi, de aceea te rugam sa voteazi acest articol.

Foarte slab << 1 - 2 - 3 - 4 - 5 >> Foarte bun

Multumim!

Recomandari

Servicii Utile

ALTE ARTICOLE DIN PLANTE DE INTERIOR

ASPARAGUS - Umbra Iepurelui
© 2006-2010 GradinaOnline.ro. Toate drepturile rezervate.
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea GradinaOnline.ro si nu pot fi preluate fara acordul sau scris.
Contact | Publicitate