Acmeea

Acmeea

Vineri, 15 Aprilie 2011
6406 vizualizari | 1 comentarii

 

Este vorba de Aechmea fasciata, acmee, pe scurt, o floare de apartament foarte populara, usor de ingrijit, cu frunze arcuite, gri-verzui. Frunzele argintii sustin parca o floare plata, roz-rosiatica, din care apar insa florile obisnuite, de regula albastre.

De obicei acmeea incepe sa infloreasca pe la mijlocul verii, iar florile tin cateva luni. Pentru asta insa, planta trebuie tinuta intr-un loc cu multa lumina, dar niciodata direct in soare.

Apa din cupa

Daca cumparati/primiti planta de la florarie, adaugati in pamantul din ghiveci un amestec de turba si muschi in parti egale. Astfel, obtineti un sol humos si bine drenat, mai consistent decat cel in care ati cumparat/primit planta.

Intre udari, nu este nici o problema daca pamantul se usuca, trebuie doar sa aveti grija ca in cupa pe care frunzele o formeaza sa fie mereu apa. O data la doua luni, adaugati fertilizator in apa cu care udati pamantul. In zonele cu clima mai blanda sau in timpul verii puteti sa scoateti acmeea afara.

Pui la purtator

Dupa perioada de inflorire, rastimp in care floarea se pastreaza trei-sase luni si se ofileste foarte lent, acmeea-mama moare. De regula, apar cam doi-trei lastari la baza plantei-mama, care trebuie lasati sa creasca pana ajung la jumatatea inaltimii ei. Abia cand ating aceasta performanta pot fi separati de trunchiul mamei si plantati in ghivece separate. Ideal este ca puii sa stea o vreme impreuna, pana se inzdravenesc. Apoi, pot fi despartiti de-a binelea, dar nu vor inflori  mai devreme de doi-trei ani.

Ingrijirea rozetei - frunzele de la baza rozetei-mama se pot indeparta daca acestea se usuca. Se desprind usor de planta sau se taie cu o foarfeca.

Reguli pentru inflorire

De regula, acmeea infloreste atunci cand ajunge la maturitate iar daca este tratata cu substante speciale (ingrasamant pentru inflorire pe care il gasiti la orice florarie) poate inflori ceva mai devreme.

O alta metoda de a o provoca sa infloreasca mai devreme este sa asezati intreaga planta intr-o punga de plastic, alaturi de un mar (nu lasati nici un pic de apa in farfurioara de scurgere, pentru a evita formarea umiditatii). In aerul inchis, marul va elibera etilena, un gaz care stimuleaza inflorirea bromeliilor. Lasati planta in aceste conditii timp de sapte-zece zile si veti vedea ca florile vor aparea la una-doua luni mai devreme.

CE SPUN VIZITATORII

Wendy in 19 Octombrie 2015

That\'s a posting full of inigths!
Ti-au fost de folos aceste informatii?
Parerea ta este importanta pentru noi, de aceea te rugam sa voteazi acest articol.

Foarte slab << 1 - 2 - 3 - 4 - 5 >> Foarte bun

Multumim!

Recomandari

Servicii Utile

ALTE ARTICOLE DIN FLORI IN GHIVECI

Acmeea
© 2006-2010 GradinaOnline.ro. Toate drepturile rezervate.
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea GradinaOnline.ro si nu pot fi preluate fara acordul sau scris.
Contact | Publicitate