Alege stilul potrivit pentru gradina

Alege stilul potrivit pentru gradina

Duminica, 09 Martie 2008
17401 vizualizari | 8 comentarii
Stilul francez de gradina
se caracterizeaza prin simetria formelor, planul fiind geometric, predominand formele topiare, arbusti cu frunze persistente tunse in diferite forme si marimi. Plantele care se pot modela usor prin tundere sunt: Buxus sempervirens (Cimisirul), Taxus baccata (Tisa) si Ilex Crenata.

Stilul de gradina francezPerspectiva, definitorie pentru gradinile traditionale franceze, este creata prin alei largi, ritmate prin statui si arbusti topiari, figuri geometrice si alinieri de arbori. Terenul este modelat in terase largi, orizontale, peluza fiind spatioasa, generoasa, intr-un contrast perfect cu vegetatia arboricola.

In stilul francez, apa este omniprezenta, sub forma unor canale, bazine, fantani sau cascade, reflectand lumina si dand vitalitate gradinii.


Gradina englezeasca - Stilul peisager
Pitoresca prin definitie, gradina englezeasca se caracterireaza prin libertatea liniilor,iar vegetatia, in aparenta salbatica, da impresia de natural. Se foloseste din plin relieful accidentat (vai, coline) pentru a reda bogatia culorilor blande si odinhnitoare a naturii.

Alei intortocheate, masive de arbori si arbusti, roci dispuse pe terenuri cu relief variat creaza un efect surprinzator.

Stilul asiatic
Gradinile japoneze sunt incarcate de simbol; principiul de baza este armonia care se creaza prin elemente-simboluri: apa, pietrele, lampioanele, plantele. Aceste elemente permit privitorului sa "citeasca" gradina, sa o decripteze dupa propria sensibilitate.

Gradina in stil japonezIn gradinile japoneze, nimic nu este la intamplare, nimic nu este neglijat, totul este gandit dupa reguli bine stabilite, plasarea pietrelor si dispunerea arbustilor, chiar si curgerea apei.

Apa evoca viata, este simbolul nasterii, a reinnoirii, ideal este ca ea sa curga dinspre est spre sud. Pietrele sunt omniprezente, atat in gradinile aride in care sunt insotite de nisip, roci si pietris (plantele lipsesc), cat si in gradina ceaiului. Predomina pietrele vulcanice si granitul, ele exprima longevitatea si forta naturii.

Vegetatia marcheaza trecerea anotimpurilor. Primavara, cu arbustii infloriti, corespunde nasterii si tineretii, vara reprezinta viata adulta prin arborii si arbustii cu frunze caduce. Toamna este anotimpul frunzelor ruginii, ei ii corespunde batranetea, varsta intelepciunii. In sfarsit, iarna, cu arborii si arbustii persistenti, simbolizeaza nemurirea.

Florile sunt foarte putin premise in gradinile japoneze. In schimb, sunt aproape omniprezente: Pinul, Bambusul, Rododendronul, Artarul si Ciresii decorativi, Glicina si Salcia.

CE SPUN VIZITATORII

Luis in 19 Octombrie 2015

cosmin baiconMarch 16, 2011salutraspunstaranii nu mai culvtia soiurile de altadata pentru ca nu sunt productive si neavand subventii nu vor veni cu rosiile la piata ca sa ti le vanda tie si ei sa iasa in pierdere.Nu vei mai gasi in doi trei ani nici rosii ,nici ardei nici lubenite romanesti.obisnuiestete cu idea ca in ocident rosiile cresc in apa nu in pamant.un saludo

Punit in 19 Octombrie 2012

Si mie imi place mult zapada, imi place sa ma uit cum ninge, mi se pare fatore frumos si relaxant in acelasi timp, imi place albul zapezii, puritatea ei, felul cum ascunde uratenia orasului . Chiar ieri m-am plimbat prin ninsoare, ningea cu fulgi mari si pufosi, am luat zapada in mana si m-am minunat de ce forme minunate au fulgii. Intr-adevar fiecare dintre ei este unic.. o mica minune. Sunt atatea lucruri frumoase pe lumea asta, este pacat ca nu ne bucuram asa cum trebuie de ele.

Ebony in 11 Mai 2011

IMHO you\'ve got the right awnesr!

Ornament Piatra Neamt in 12 Decembrie 2009

Daca vorbim despre gradini atunci aducem in discutie si fantanile arteziene iar pe www.ornament.ro gasiti cele mai ieftine si calitative fantani. Ceea ce ne recomanda este profesionalismul si multitudinea de lucrari efectuate cu succes pana acum iar dovada poate fi vazuta in galeria foto.

Tania in 01 Decembrie 2009

Da,asa e ...cu cineva care a facut Peisagistica (la Fac de Horticultura), mai exact!

BRINDUSA PURCARU in 03 Aprilie 2009

Ar trebui sa aveti un colaborator care a facut horicultura. Eu sunt ultimul an la aceasta facultate. Colaborati cu cineva care sa stie cat mai multe.

Viorela Codreanu Tiron in 03 Septembrie 2008

As fi vrut sa gasesc mai multe informatii despre cultura chineza si semnificatia fiecarui element- mai ales cel al florilor. Dar... e bine si atit, cine vrea sa stie... cauta, nu-i asa? Si, uneori, mai si gaseste. Va urez succes si colaborari pretioase. Cu stima, V

emma in 27 Martie 2008

Sunt minunate,superbe.Sper sa ne oferiti cat mai multe imagini.
Ti-au fost de folos aceste informatii?
Parerea ta este importanta pentru noi, de aceea te rugam sa voteazi acest articol.

Foarte slab << 1 - 2 - 3 - 4 - 5 >> Foarte bun

Multumim!

Recomandari

Servicii Utile

ALTE ARTICOLE DIN AMENAJARI GRADINA

Alege stilul potrivit pentru gradina
© 2006-2010 GradinaOnline.ro. Toate drepturile rezervate.
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea GradinaOnline.ro si nu pot fi preluate fara acordul sau scris.
Contact | Publicitate