Alegerea florilor potrivite pentru apartament

Alegerea florilor potrivite pentru apartament

Duminica, 12 Martie 2006
16933 vizualizari | 3 comentarii

Ne plangem ca plantele din camera, verzi si sanatoase, incep brusc sa se ingalbeneasca, sa isi piarda frunzele, iar cu timpul dispar.Acest lucru se intampla pentru ca nu stim ce le trebuie florilor pentru ca sa creasca si sa se dezvolte bine.

 Este foarte important ca sa stim ce prefera, locuri bine luminate sau semiumbra, temperatura ridicata sau scazuta, udat abundent sau redus.Trebuie deci, sa cautam cu grija cauzele deprecierii plantelor de apartament, sa examinam conditiile in care sunt tinute, ca apoi sa le comparam cu exigentele lor.

Primul lucru pe care trebuie sa-l facem inca de la procurarea plantelor este informarea asupra conditiilor pe care le pretinde specia dorita si la ce ii putem oferi in camerele si spatiile in care le vom tine. Deci, alegerea plantelor decorative nu se face la intamplare. De multe ori suntem pusi in situatia de a renunta la anumite flori, care ne-ar place sa ne impodobeasca apartamentul, tocmai datorita faptului ca nu reusim sa raspundem afirmativ tuturor acestor cerinte.

Florile, in diversitatea lor, provin din cele mai indepartate puncte ale globului paduri tropicale sau savana australiana, pustiul african sau regiunile muntoase europene etc. Dar unde nu cresc plante? Datoria noastra este sa ajutam, sa facem in asa fel ca ele sa se simta la noi acasa intocmai ca acolo unde s-au nascut.

Principalii factori care influenteaza cresterea si dezvoltarea plantelor si de care trebuie sa avem grija atunci cand alegem planta pentru apartamentul nostru sunt : Lumina, temperatura incaperii, apa cu care se uda plantele, umiditatea aerului din incapere.

La alegerea florilor in ghiveci o vom face in functie nu numai de factorii climatici solicitati de catre plante, ci si de marimea incaperii, culoarea mobilierului si a peretilor.

Plantele mari, voluminoase (ficus, monstera, palmieri) isi vor gasi locul potrivit numai in camere spatioase. Acestea vor da intaietate, insa, celor mai mici, tufoase, pendente sau urcatoare, in cadrul spatiilor cu suprafata restransa.

La alegerea speciilor se va avea in vedere si obtinerea de contraste armonioase intre coloritul frunzelor, florilor si cel al peretilor sau mobilei.

Succes.

CE SPUN VIZITATORII

Ramao in 10 Decembrie 2015

A simple and ininlltgeet point, well made. Thanks!

Muhammed in 20 Octombrie 2012

Adrian Gabor e unul din viceprimari; calalelt e Miklos Gantz. Amandoi oameni de treaba, fara niciun misto.Cand ma gandesc la Gonțea ma gandesc la prefect. Dar Eftimie a scris Gonțea P., asa ca ma aflu si eu intr-o dilema: cine e Gonțea P.?

vulcu mihaela in 10 Decembrie 2007

este incomplet prin definitie si poza fiecarui articol.Si ar trebui explicat neaparat tipul de ingrasamant pentru fiecare plata si bolile specifice.
Ti-au fost de folos aceste informatii?
Parerea ta este importanta pentru noi, de aceea te rugam sa voteazi acest articol.

Foarte slab << 1 - 2 - 3 - 4 - 5 >> Foarte bun

Multumim!

Recomandari

Servicii Utile

ALTE ARTICOLE DIN ARANJAMENTE DE INTERIOR

Alegerea florilor potrivite pentru apartament
© 2006-2010 GradinaOnline.ro. Toate drepturile rezervate.
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea GradinaOnline.ro si nu pot fi preluate fara acordul sau scris.
Contact | Publicitate