Alimentatie sanatoasa

Alimentatie sanatoasa

Sambata, 01 Aprilie 2006
10292 vizualizari | 2 comentarii
In general servim majoritatea meselor in oras, si nu acasa. Se observa ca oamnii mananca din ce in ce mai des, si o fac luand cate "o gustare".
Specilaistii sunt de parere ca consumul frecvent de carbohidrati, prin alimente si bauturi "ajuta" la devoltarea cariilor.
Folosind testul Vipehlom s-a examinat rolul frecventei meselor in aparitia cariilor.

Pentru prima data a fost efectuat acest studiu in Suedia in anul 1954, si el nu ar putea fi repetat astazi din mtive etice. Participantii la experiment au fost hraniti cu zaharuri, in diferite forme, la masa si intre mese. S-a observat ca in cazurile in care zaharul era mancat mai frecvent intre mese, numarul proceselor carioase aparute a fost mai mare decat in cazurile in care zaharul era mancat doar la mese.

Cu cat alimentele si bauturile sunt consumate mai frecvent cu atat creste riscul de aparitie a proceselor carioase. Este destul de greu de apreciat cat de des este bine sa mancam pe zi, atata timp cat sunt implicati foarte multi factori; timpul cat alimentele si bauturile sau in cavitatea bucala este aproape egal cu timpul dintre mese.
Date actuale arata ca este bine a nu manca mai mult de 6 ori pe zi, atitudine asociata cu folosirea de paste de dinti fluorurate.

CE SPUN VIZITATORII

Marilu in 12 Septembrie 2011

No question this is the place to get this info, tahnks y\'all.

maria in 24 Februarie 2011

este foarte bun ce scrie
Ti-au fost de folos aceste informatii?
Parerea ta este importanta pentru noi, de aceea te rugam sa voteazi acest articol.

Foarte slab << 1 - 2 - 3 - 4 - 5 >> Foarte bun

Multumim!

Recomandari

Servicii Utile

ALTE ARTICOLE DIN ALIMENTATIE NATURISTA

Alimentatie sanatoasa
© 2006-2010 GradinaOnline.ro. Toate drepturile rezervate.
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea GradinaOnline.ro si nu pot fi preluate fara acordul sau scris.
Contact | Publicitate