Aloe vera si Busuiocul - medicamentele de pe pervaz

Aloe vera si Busuiocul - medicamentele de pe pervaz

Miercuri, 08 Iunie 2011
3838 vizualizari | 2 comentarii

O stim mai mult ca medicament, dar Aloe vera este, de fapt, un cactus care creste spontan in regiunile mediteraneene.

Din aceeasi familie cu usturoiul, ceapa, crinul si laleaua, pe langa calitati vindecatoare, aloea este o planta putin pretentioasa.

Nu are nevoie de ingrijire speciala, nu trebuie s-o uzi prea des si se regenereaza foarte usor, chiar si dupa ce ii rupi varfurile pentru a le folosi in diverse scopuri.

Aloe vera poate fi cultivata si in apartamente.

Are nevoie de multa lumina. Pozitionarea la o fereastra orientata catre sud este ideala. Iarna, trebuie tinuta in camere racoroase (opt-zece grade Celsius). In timpul verii, are nevoie de lumina dar nu directa, de mult aer si apa din abundenta. Excesul de apa duce la putrezirea radacinilor.

Florile de Aloe vera cresc primavara si pot fi galbene, rosii si purpurii. Desi planta iubeste lumina, ea poate sa creasca si cu lumina artificiala timp de 16 ore pe zi. Nu trebuie udata mult iar pamantul trebuie lasat sa se usuce, dar nu complet, intre doua udari.

Aloe vera se inmulteste bine prin mladitele care cresc la baza plantei mature. Odata ce ating inaltimea de cinci centimetri, pot fi indepartate si puse intr-un pahar cu apa pentru a dezvolta radacini.

Se poate inmulti si prin seminte, dar va creste mai greu. Mutarea definitiva in ghivece o faci abia dupa ce-i dau radacinile. Ingrasaminte folosesti rar si in cantitati mici. La fiecare doi-trei ani, in perioada mai-iunie, este bine sa o transplantezi intr-un ghiveci mai mare. Planta ajunge la maturitate dupa trei-patru ani. Abia atunci poti sa incepi recoltarea in scop terapeutic.

Busuiocul

Planta aromatica prin definitie, busuiocul poate fi cultivat si ca planta de apartament, fiind o sursa de arome proaspete in orice mancare doresti, dar si un redutabil inamic al tantarilor, care nu-i agreeaza deloc parfumul puternic.

Busuiocului in place caldura si nu rezista la temperaturi mai mici de zece grade Celsius. Planta iubeste lumina si trebuie tinuta zilnic cel putin cinci ore in soare puternic si direct.

Are nevoie de pamant umed, insa bine drenat iar vara se uda cu regulalitate si iarna moderat. Solul din ghiveci trebuie sa fie unul obisnuit, de gradina, nu prea argilos si bine aerisit.

Secret de gradinar - ca sa tina mai mult este recomandat sa nu lasi busuiocul sa infloreasca si sa-i rupi florile imediat ce observi ca apar. Daca vrei sa-l cultivi in ghiveci si sa-l pastrezi in bucatarie, pune-l in vase de 18-30 de centimetri.

CE SPUN VIZITATORII

Rita in 18 Octombrie 2016

An inleiltgent answer - no BS - which makes a pleasant change

Cesar in 20 Octombrie 2015

Mie mi s-a intamplat invres. Cand am ajuns aici m-am dus la un curs de \"English as a Second Language\" si acolo am intalnit o tipa care locuise in Bucuresti pe aceeasi strada cu mine la doua statii mai incolo. :)Morala creca e, daca vrei americani du-te prin baruri, daca vrei romani, cauta-i pe la cursurile de limbi straine. :)
Ti-au fost de folos aceste informatii?
Parerea ta este importanta pentru noi, de aceea te rugam sa voteazi acest articol.

Foarte slab << 1 - 2 - 3 - 4 - 5 >> Foarte bun

Multumim!

Recomandari

Servicii Utile

ALTE ARTICOLE DIN PLANTE MEDICINALE

Aloe vera si Busuiocul - medicamentele de pe pervaz
© 2006-2010 GradinaOnline.ro. Toate drepturile rezervate.
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea GradinaOnline.ro si nu pot fi preluate fara acordul sau scris.
Contact | Publicitate