Aphelandra - planta zebra

Aphelandra - planta zebra

Sambata, 06 Mai 2006
36522 vizualizari | 19 comentarii
Aphelandra 

Aphelandra este un arbust cu frunze ovale-ascutite la varf, colorate in verde intens si cu nervuri proieminente deschise la culoare(de unde i se trage si numele de Planta Zebra).

Aphelandra infloreste numai toamna, timp de aproximativ 1 luna.

Daca vara, Aphelandra necesita temperaturi medii, iarna trebuie sa i se asigure temperaruri de minim 12 grade C.

Aphelandra squarrosaPlanta trebuie sa primeasca lumina insa nu suporta soare direct. Anual, primavara, pentru o ramificatia bogata, trebuie sa i se taie varfurile.

Pe timpul verii necesita udare din abundenta, atunci cand pamantu incepe sa se usuce, dar iarna udarea se reduce, pentru a prevenii putrezirea radacinilor.

Pentru ca Aphelandra prefera atmosfera cu umiditate ridicata, se pulverizeaza apa pe frunze.

Inmultirea plantei se face prin utilizarea butasilor de lastari plantati direct intr-un sol format din parti egale din turba, mranita, pamant de telina si nisip.

CE SPUN VIZITATORII

Claudia in 27 Iulie 2016

si planta mea s-a uscat. o replantez in ghiveci mai mare poate isi revine si ii mut locul?

Neamtu Georgiana in 09 Martie 2016

o intrebare, va rog: mai are vreo sansa Aphelandra mea, careia i s-au uscat la varfuri majoritatea frunzelor si au cazut?? o iubesc si mi-ar parea rau sa o pierd, mai ales ca e plina de flori! multumesc!

Zoro in 10 Decembrie 2015

An internet serach trying to find the common name to one of my plants sent me here. Thanks, I found out my \"Creeping Charlie\" is actually \"Swedish Ivy\". If you\'re interested, I have some really terrific micro photos of the flowers it produces. The vine didn\'t do very well for years until I finally found the right spot and it blossoms profusely every summer now. -- Bug

Ali in 20 Octombrie 2015

I googled imegas for P. amboinicus and the variegation on a lot of the photos isn\'t random enough, but other photos are very similar. I think the google imegas are perhaps not all the same plant and how do you tell for sure? The plain green doesn\'t have it, so if odor is a decisive factor then I possibly/probably have P. amboinicus. Hitting the plant with a spray of water can release the aroma if there\'s a bit of breeze and you\'re downwind. That\'s nice. Odd that when you crush a leaf it\'s just a piece of mangled green vegetation that smells...well, green...without the distinctive aroma.Texas anon

Jaylen in 23 Februarie 2015

Well I guess I don\'t have to spend the weekend firgiung this one out!

Anonim in 20 August 2010

Am patit si eu sa se lase frunzele..si motivu era ca o lasasem pe o vitrina langa usa de la balcon care era mereu deschisa.. (nu trebuie sa stea in curent..) am mutato in alta camera intr`un loc unde nu e curent deloc si de seara pana dimineata s-au ridicat toate frunzele inapoi ca si noua.

nicoleta in 27 Iulie 2010

si eu am o asemenea planta si dint-o data s-a aplecat si nu si-a revenit anca are o saptamana.cine poate sa-mispuna ceva?

stan elena in 18 Iunie 2010

de ce imi cad toate florile la orhidee? va rog sa ma ajutati nu vreau sa le pierd . VA MULTUMESC

cocea dorina in 04 August 2008

plantei mele i s_au uscat frunzele la varfuri doresc un sfat urgent va multumesc

adina enus in 04 Iunie 2008

o intrebare, va rog: mai are vreo sansa Aphelandra mea, careia i s-au uscat la varfuri majoritatea frunzelor si au cazut?? o iubesc si mi-ar parea rau sa o pierd, mai ales ca e plina de flori! multumesc!

maria in 26 Mai 2008

de ce cad frunzele.as dori daca se poate un raspuns.

dana in 27 Decembrie 2007

cea mai superba:X:X

mariana in 21 Decembrie 2007

Varful frunzelor la Aphelandra se usuca atunci cand nu exista umiditate atmosferica.Pentru a remedia acest lucru pulverizati apa pe frunzele plantei.

popa in 11 Noiembrie 2007

am si eu o asemenea floare si su inceput sa i se usuce frunzele. Ce trebuie sa fac?

elena in 24 Octombrie 2007

subscriu si eu la intrebarea de mai sus:ce fac daca se usuca virfurile frunzelor?le tai de pe tulpina?multumesc

corina in 21 August 2007As vrea sa stiu si eu care sunt eventualele boli care pot sa apara....si ce sa fac daca se usuca frunzele de la varfuri.
Multumesc!

corina in 21 August 2007


Am o intrebare cu privire la acest articol. Recent am cumparat o asemenea floare, Aphelandra...planta zebra. In acest articol este mentionat faptul ca: ,,Anual, primavara, pentru o ramificatia bogata, trebuie sa i se taie varfurile". La ce fel de varfuri se face referire? Varfurile frunzelor?... sau cele de la flori? Cum se procedeaza daca vreau sa intreprind aceasta actiune?
Va rog, daca se poate, sa imi explicati!
Va multumesc.

mariana in 22 Mai 2007

va rog mai multe detalii privind modul de intretinere, dar si despre eventuale boli si modul de tratament.
am o astfel de planta la care au inceput sa se usuce frunzele de la varfuri, dupa care acestea cad.
multumesc

gabriela in 01 Septembrie 2006

imi place ce faceti si consider ca este important pentru iubitorii de plante. va multumesc pentru sfaturi, mi-au fost de folos. la mai mare!
Ti-au fost de folos aceste informatii?
Parerea ta este importanta pentru noi, de aceea te rugam sa voteazi acest articol.

Foarte slab << 1 - 2 - 3 - 4 - 5 >> Foarte bun

Multumim!

Recomandari

Servicii Utile

ALTE ARTICOLE DIN PLANTE EXOTICE

Aphelandra - planta zebra
© 2006-2010 GradinaOnline.ro. Toate drepturile rezervate.
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea GradinaOnline.ro si nu pot fi preluate fara acordul sau scris.
Contact | Publicitate