Aranjamente de interior - cresterea, ingrijirea si aranjarea plantelor

Toate articolele din Aranjamente de interior

4 motive sa tineti plantele impreuna

Aveti flori raspandite prin toata casa si treceti cu privirea de la una la alta incantati. Dupa o vreme se cam trec si vraja dispare. Prietenii dumneavoastra le tin insa in grup si sunt mereu frumoase...

Pomii de apartament

Daca va place sa sa fii inconjurati de verdeata, puteti transforma un colt al casei in propria dumneavoastra gradina de apartament.

Limbajul secret al florilor

Florile pot exprima dragoste, ura, gelozie sau fericire, aproape orice gand pe care ni-l putem imagina. Desi oamenii trimit flori ca o modalitate de a spune ceva unui prieten sau unui membru al familiei, sunt foarte multe flori al caror inteles istoric de obicei nu se cunoaste.

Alegerea, pregatirea si ingrijirea pamantului pentru plante

Este foarte important ca pamantul din ghivece sa-si pastreze porozitatea si permeabilitatea cat mai mult timp, sa nu se compacteze usor ca urmare a tasarii provocata de udarile repetate.

Combinatii de plante

Daca cunoastem pretentiile diferitelor plante fata de lumina, caldura, substrat, despre timpul de inflorire si coloritul florilor, putem trece la constituirea asociatiilor de plante care vor infrumuseta locuinta noastra.

Aranjarea florilor Aranjarea florilor

Insusirile decorative de baza ale materialului vegetal, de care se va tine seama in orice aranjament sunt: silueta, culoarea si forma. Florile din vas nu se lasa toate la aceeasi inaltime, ci se subordoneaza una alteia, cautandu-se totodata, sa li se dea o pozitie asimetrica.

Florile in ocazii festive

Florile taiate insotesc, intotdeauna, omul in momentele cele mai importante ale vietii. Care sunt aceste momente si ce flori sunt potrivite si pe care le putem folosi la fiecare dintre ele?

Ingrijirea florilor din balcon Ingrijirea florilor din balcon

Plantele neingrijite, cu frunze si flori uscate, creeaza un aspect dezolant de casa parasita. Daca dorim sa ne aranjam balconul cat mai frumos, cu flori dintre cele mai alese, va trebui sa acordam atentie ingrijirii lor pe toata perioada de vegetatie.

Mergi la pagina:
Aranjamente de interior
© 2006-2010 GradinaOnline.ro. Toate drepturile rezervate.
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea GradinaOnline.ro si nu pot fi preluate fara acordul sau scris.
Contact | Publicitate