Aranjamente de interior - cresterea, ingrijirea si aranjarea plantelor

Toate articolele din Aranjamente de interior

Combinatii de flori

Florile fine si deosebit de elegante se evidentiaza mai bine atunci cand sunt puse singure in vase, insotite numai de frunzisul propriu (trandafiri, latirus, frezia, camelia, strelitia, poinsetia, crini).

Semnificatia culorilor la flori

Multi dintre noi stim ca unele culori sunt percepute drept calde cu influente favorabile asupra noastra, iar altele sunt culori reci, grele, care actioneaza de multe ori negativ asupra starii omului.

Combinatii si compozitii de plante

Compozitia se poate realiza simetrica sau asimetrica. Mai reusite din punct de vedere estetic sunt compozitiile asimetrice, care imprima un grad mai mare de dinamism si variatie. Nota de dinamism sau monotonie poate fi redata si de inaltimile plantelor care pot fi diferite sau aceleasi.

Asocieri de plante de apartament

Deoarece cele mai multe flori sunt decorative prin frunze se va cauta sa se realizeze ansambluri pe baza de nuante ale unei culori sau de contraste armonioase de culoare a frunzelor.Mai reusite din punct de vedere estetic sunt compozitiile asimetrice, care imprima un grad mai mare de dinamism si variatie.

Suporturi pentru ghivece

Ghivecele cu flori, de obicei, se asaza pe diferite suporturi confectionate special in acest scop. Asa sunt politele, stativele, trepiedurile, din lemn sau din fier. Inaltimea acestora trebuie sa fie de 90 cm pana la 140-160 cm, stiindu-se ca intre aceste limite pot fi expuse favorabil cele mai multe flori.

Unde asezam ghivecele cu flori ?

Ghivecele cu flori se vor amplasa acolo unde sa dispuna de cele mai bune conditii de dezvoltare si in acelasi timp, sa poata fi observate usor de cel ce le priveste. Prin alegerea celui mai corespunzator loc vom ajuta multe flori sa-si etaleze frumusetea si splendoarea.

Alegerea florilor potrivite pentru apartament

Este foarte important ca sa stim ce prefera, locuri bine luminate sau semiumbra, temperatura ridicata sau scazuta, udat abundent sau redus.Trebuie deci, sa cautam cu grija cauzele deprecierii plantelor de apartament, sa examinam conditiile in care sunt tinute, ca apoi sa le comparam cu exigentele lor.

Mergi la pagina:
Aranjamente de interior
© 2006-2010 GradinaOnline.ro. Toate drepturile rezervate.
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea GradinaOnline.ro si nu pot fi preluate fara acordul sau scris.
Contact | Publicitate