Arbusti pentru gradina, ingrijire, cultivare

Toate articolele din Arbusti

Clocoticiul - Staphylea pinnata

Clocoticiul este un arbust delicat, cu flori rotunde ca niste globulete, fiind considerat de batranii satului traditional drept lemn sfant sau ac de cojocul diavolului.

Dati forma tufelor dumneavoastra

Multe tufe cresc repede devenind incarcate de frunzis si crengute in exces care le fac sa para greoaie. Daca sunt prea stufoase, forma si structura tufelor se va pierde printre frunze, iar florile for fi tot mai rare.

Ce trebuie sa stiti despre tufe

Prin minunata lor varietate de forme, marimi, frunze si flori, tufele va pot transforma gradina plictisitoare intr-o adevarata frumusete. Tufele va fac curtea sa para locuita si primitoare. Poate nu ati observat, dar constructorii planteaza mereu cateva tufe in fata caselor abia construite. Poate nu veti vedea copaci sau iarba, dar veti vedea mereu tufe.

Zmeura

Se cultiva de la campie si pana la mari altitudini, in zone cu precipitatii bogate si media temperaturilor anuale de 9–10 grade C.

Soiuri de vite hibrizi producatori directi

Aceste vite, desi prezinta avantajul ca nu se stropesc in timpul vegetatiei deoarece au o rezistenta mai mare la boli (mana si fainare) si nu se ingroapa peste iarna au o calitate mai redusa fata de soiurile nobile.

Soiuri de vita nobila pentru vinuri rosii

Soiuri de vita nobila pentru vinuri rosii

Soiuri de vita nobila pentru vinuri albe

Soiurile de struguri pentru vin au strugurii mai mici, cu boabe mai dese in ciorchini, miezul fiind zemos, cu pielita groasa si mai putin elastica.

Soiuri de vita nobila pentru stafide

Aceste soiuri de struguri se caracterizeaza prin absenta semintelor din interiorul boabelor.

Mergi la pagina:
Arbusti
© 2006-2010 GradinaOnline.ro. Toate drepturile rezervate.
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea GradinaOnline.ro si nu pot fi preluate fara acordul sau scris.
Contact | Publicitate