Plante - Cultivare si ingrijire  - umiditate, temperatura, sol, fertilizanti

Toate articolele din Cultivare si ingrijire

Primavara in gradina - cosmetizarea copacilor

Pentru ca este primavara de-acum si pentru ca trebuie sa incepem sa amenajam gradina pentru vara ce va urma, este nevoie sa stim ce avem de facut. Una dintre cele mai importante activitati in gradina este plantarea si cosmetizarea copacilor.

Boli si daunatori

Acestea sunt cele mai frecvente probleme ale majoritatii cultivatorilor de legume. Chiar daca unele probleme specifice necesita solutii speciale, exista niste principii generale pe care trebuie sa le urmati. Un gard din plasa va va proteja recolta de iepuri.

Testarea si imbunatatirea solului

Inainte de a incepe sapatul, ar trebui sa testati solul. Majoritatea legumelor au nevoie de un sol moale care lasa apa sa se scurga dar retine umezeala.

Pregatirea trandafirilor pentru iarna

Trandafirii sunt atat de frumosi incat e greu sa ii lipsim de ingrijirile mai speciale de care au nevoie in sezonul de crestere.

Pregatirea gradinii pentru iarna

Pregatirea gradinii pentru iarna, este in principal o actiune de curatare si acoperire. Pe masura ce toamna inainteaza si temperaturile scad, acele plante care nu sunt ucise de inghet, se pregatesc pentru hibernare.

20 de sfaturi despre cum sa obtineti mai mult de la gradina dumneavoastra

Gradina dumneavoastra are un potential ridicat. Prin urmarea unor pasi simpli gradina dumneavoastra se va ridica la nivelul asteptarilor cu un minim de investitie.

Alegerea tufelor pentru gradina dumnevoastra

\"O gradina fara tufe nu prea arata a gradina.\" Ce trebuie sa stiti despre tufe Prin minunata lor varietate de forme, marimi, frunze si flori, tufele va pot transforma gradina plictisitoare intr-o adevarata frumusete. Tufele va fac curtea sa para locuita si primitoare. Poate nu ati observat, dar constructorii planteaza mereu cateva tufe in fata caselor abia construite. Poate nu veti vedea copaci sau iarba, dar veti vedea mereu tufe.

6 sfaturi utile pentru o gradina fara buruieni

Ingradirea este o alta metoda foarte eficienta in a tine buruienile departe si a mentine gradina ordonata. Aceasta va ajuta sa tineti plantele straine departe, iar cele perene in gradina.

Mergi la pagina:
Cultivarea si ingrijirea plantelor
© 2006-2010 GradinaOnline.ro. Toate drepturile rezervate.
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea GradinaOnline.ro si nu pot fi preluate fara acordul sau scris.
Contact | Publicitate