Plante - Cultivare si ingrijire  - umiditate, temperatura, sol, fertilizanti

Toate articolele din Cultivare si ingrijire

Tehnici de irigare pentru gradina ta

Prima regula este aceea ca nu exista o regula fixa. Fiecare planta are nevoi diferite. In general, incercati cat puteti sa oferiti plantelor ceea ce ar primi in mediul lor natural.

Scurta lista pentru gradinaritul de primavara

Gradina se trezeste la viata si este timpul sa plantati, sa curatati, sa pregatiti paturile pentru rasaduri si sa ingrijiti peluza.

Importanta aerului si a umiditatii pentru plante

Plantele au nevoie in permanenta de aer proaspat pentru sustinerea proceselor de respiratie si fotosinteza. Aerisirea camerelor in care sunt asezate florile este o conditie esentiala pentru desfasurarea unei vieti normale.

Sfaturi pentru transplantarea plantelor

Dupa aceasta operatiune, plantele transplantate se afla intr-o stare de soc, stare ce este determinata de metodele de manipulare si vor avea nevoie de o ingrijire mai atenta.

Plante sanatoase - 10 sfaturi in cresterea plantelor de gradina

Va puteti bucura de florile lor culegand un buchet si ducandu-l in casa sau puteti impartasi bucuria florilor cu vecinii dumneavostra sau cu colaboratorii. Iata cateva sfaturi pentru o gradina cu plante sanatoase.

Ingrijirea ferigilor in apartament

In general, ferigile nu suporta fumul si alte noxe, aerul prea uscat, motiv pentru care se spune ca acolo unde cresc ferigile este un mediu foarte sanatos si pentru om.

Factori principali ce influenteaza dezvoltarea plantelor

In principal se va urmari cu regularitate nivelul temperaturii din camera, care trebuie sa fie conform cu cerintele plantelor. Nu trebuie sa uitam faptul ca plantele floricole nu suporta schimbarile bruste de temperatura

Transplantarea cactusilor

Pentru transplantarea cactusului se utilizeaza un ghiveci nou cu circa 2 cm mai mare decat cel anterior folosit.

Mergi la pagina:
Cultivarea si ingrijirea plantelor
© 2006-2010 GradinaOnline.ro. Toate drepturile rezervate.
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea GradinaOnline.ro si nu pot fi preluate fara acordul sau scris.
Contact | Publicitate