Plante - Cultivare si ingrijire  - umiditate, temperatura, sol, fertilizanti

Toate articolele din Cultivare si ingrijire

Altoirea la cactus

Pentru altoirea cactusului este nevoie de un port-altoi, un cactus sanatos de aproximativ 10 cm inaltime si un pui de cactus (se poate folosi si alte specii de cactus).

Sfaturi pentru ingrijirea cactusilor

Udarea cactusilor se face diferentiat in functie de sezon, astfel : Primavara si toamna se uda o data pe saptamana, dimineata.

Sfaturi pentru plante sanatoase

Pentru ca este mai usor sa preveniti decat sa combateti, iata cateva sfaturi de urmat pentru a avea plante sanatoase:

Pregatirea pentru iarna a plantelor

Iata cateva reguli care ne vor ajuta sa ne pastram plantele in conditii bune si sa treaca cu bine peste iarna.

Recomandari pentru iernarea plantelor

Iarna, plantele au nevoie de ingrijiri speciale, dar trebuie sa evitati sa le udati excesiv.Acum plantele necesita putina apa, exceptie facand plantele care infloresc in timpul iernii.

Semanatul si plantatul rasadurilor

Majoritatea plantelor folosite la ornamentarea balcoanelor le puteti produce singuri, fara prea mari greutati, daca respectati cateva reguli. Cea mai mare parte a plantelor se inmultesc prin seminte si numai cateva pe cale vegetativa.

Ingrasaminte pentru plante

Plantele au nevoie, pentru o dezvoltare normala, in afara de lumina, caldura, umiditate, si de substante hranitoare. Plantele la ghiveci dispun de un spatiu limitat din care sa-si procure hrana.

Reguli pentru folosirea ingrasamintelor

Plantele au nevoie, in afara de lumina, caldura, umiditate, si de substante hranitoare. Plantele la ghiveci dispun, in general, de un spatiu limitat din care sa-si procure hrana. De aceea se impune ca pamantul folosit la plantare sa fie suficient de bogat in elemente nutritive.

Mergi la pagina:
Cultivarea si ingrijirea plantelor
© 2006-2010 GradinaOnline.ro. Toate drepturile rezervate.
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea GradinaOnline.ro si nu pot fi preluate fara acordul sau scris.
Contact | Publicitate