Flori de gradina - cultivare, ingrijire, tratament, inmultire, daunatori

Toate articolele din Flori de gradina

Portulaca grandiflora

Este o planta mica, 10-20 centimetri, putin pretentioasa in ce priveste solul. Portulaca grandiflora agreaza soluri pe care, in mod normal, alte plante nu ar rezista. Florile le veti putea admira pe toata durata zilei, iar seara acestea se inchid.

Floarea de colt

Floarea de colt - Leontopodium alpinum este o planta perena, cu o tulpina dreapta, ce poate ajunge pana la 50 - 80 cm, fara ramificatii. In pamant un rizom cilindric, acoperit cu resturi de frunze negre-brune, iar la suprafata pamantului formeaza o rozeta de frunze.

Mimoza

Mimoza este o planta de origine din regiunile tropicale si subtropicale ale Americii, Asiei, Africii. Mimoza creste intens primavara si vara.

Hortensia

Hortensia este o planta frecvent intalnita in parcuri si gardini, in locuri usor umbrite unde infloreste vara.

POINSETIA - Euphorbia pulcherrima

Poinsetia solicita lumina intensa (insuficienta de lumina duce la desfrunzirea plantei), dar totusi vara, in zilele cu insolatie puternica se impune umbrirea usoara a plantei.Desi este considerata o planta cu flori, partea decorativa este formata din frunzele terminale colorate in rosu

CYCLAMEN

Cyclamen este o planta perena care se prezinta ca o tufa, cu frunze de culoare verzi-albicioase, rasucite, fixate prin codite de culoare rosu inchis sau deschis pe tuberculul sferic din care se dezvolta.

Clivia

Clivia are frunze verzi inchis, lucioase, subtiri si lungi, dispuse in forma de evantai circular din mijlocul carora, pe tije florale groase si inalte, se formeaza o inflorescenta de forma unui manunchi de flori mici colorate in rosu-oranj.

Impatiens

Deosebitebit de populara, Impatiens creste formand o tufa cu ramificatii si infloreste aproape intreg anul, daca in perioada de crestere sunt scurtate varfurile.

Mergi la pagina:
Flori de gradina
© 2006-2010 GradinaOnline.ro. Toate drepturile rezervate.
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea GradinaOnline.ro si nu pot fi preluate fara acordul sau scris.
Contact | Publicitate