Flori de gradina - cultivare, ingrijire, tratament, inmultire, daunatori

Toate articolele din Flori de gradina

STREPTOCARPUS - Streptocarpus hybridus

Prefera locurile luminoase dar, fara soare direct. Se uda moderat lasandu-se pamantul sa se usuce putin intre doua udari. Se evita stropirea frunzelor, mai ales cu apa rece, care provoaca patarea lor.

RODIUL - Punica granatum

Rodiul este un arbust fructifer care poate fi cultivat si ca planta ornamentala de gradina sau de camera. Florile si fructele sale sunt deosebit de interesante si frumoase in acelasi timp.

PITOSPORUM - Pittosporum tobira

Planta este lemnoasa, arbustiva, cu capacitate foarte, mare de ramificare. Ornamenteaza permanent prin frunzisul bogat, lucios, colorat verde intens sau verde cu pete albe-galbui.

JASMINUL - Jasminum rex

Jasminul este o planta lemnoasa cu lastari lungi de tipul liana. Frunzele sunt mici, lucioase, colorate verde inchis. Florile albe, nu prea mari, au aspectul unor stelute.

GARDENIA - Gardenia jasminoides

Este un arbust mai mult larg decat inalt. Poate atinge 50-60 cm. Planta se remarca prin frunzisul verde inchis, lucios, dar mai ales prin florile mari, albe, sesile, foarte parfumate, care apar in varfurile lastarilor.

FLOAREA DE CEARA - Hoya carnosa

Hoya este o planta cu tulpini lungi, usor lemnificate, dar flexibile, prevazute cu radacini fixatoare in dreptul nodurilor. Frunzele de forma ovala sunt foarte groase.  Deosebit de interesante sunt florile albe, facute parca din ceara sau portelan.

Cercelusul - Fuchsia hybrida

Cercelusul poate fi cultivat in balcoanele luminoase, dar ferite de razele solare directe. Florile mari, variat colorate in una, doua sau trei culori, atarna ca niste cercei pe lastarii, si ei flexibili.

BELOPERONE - Beloperone guttata

Planta apare sub forma unui mic arbust sau tufa bogata in lastari relativ subtiri, frumos arcuiti, cu frunze persistente, ovale, usor pubescente.

Mergi la pagina:
Flori de gradina
© 2006-2010 GradinaOnline.ro. Toate drepturile rezervate.
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea GradinaOnline.ro si nu pot fi preluate fara acordul sau scris.
Contact | Publicitate