Flori de gradina, flori de apartament

Toate articolele din Flori

BUJORUL - Paeonia officinalis

Puternic parfumat, bujorul este o planta rezistenta, cu viata lunga, disponibila intr-o mare varietate de nuante, avand perioada de inflorire din primavara tarzie pana la inceputul verii.

Crinul rosu - Hippeastrum vittatum

Crinul rosu sau amarilisul este o planta care poseda in pamant bulbi de dimensiuni mari, din care pornesc frunzele si tulpinile florale. Floarea infloreste in perioada de primavara-vara.

BEGONIA PLETOASA (Begonia hybrida pendula)

Planta prefera locurile mai putin insorite, fara curenti de aer si bogate in vapori de apa. Infloreste sustinut aproape in tot cursul anului, iarna fiind o minunata planta de apartament.

Transplantarea (transvazarea) plantelor

Transplantarea (transvazarea) este alta lucrare de ingrijire absolut necesara plantelor la ghiveci. Trebuie stiut ca intre marimea plantei si cea a ghiveciului trebuie sa existe o anumita concordanta. Nu se vor pune plante mici in ghivece mari.

Florile de apartament si ingrijirea lor

Intotdeauna florile si plantele de apartament au adus o nota de prospetime si de viata in casele oamneilor, bucurandu-i cu o pata de culoare si oferindu-le o parte din oxigenul necesar. Pentru ingrijirea lor este nevoie de cateva cunostinte de baza.

Lumina necesara plantelor si florilor

Lumina reprezinta factorul esential de care depinde viata organismelor vegetale verzi, fara de care acestea nu-si pot prepara hrana necesara existentei lor. Plantele cresc si se dezvolta normal in anumite conditii de lumina (intensitate, durata, calitate) ce difera de la o specie la alta in functie de originea ei geografica.

Alegerea plantelor de casa

Plantele cu multe frunze sunt principalul element in majoritatea colectiilor de plante domestice. Pe tot parcursul anului acestea va ofera o mare varietate de texturi, forme marimi si culori. De la fereastra luminoasa a unei camere pana la un suport in baie, puteti gasi plante care sa se potriveasca conditilor din apropape orice loc. Modul in care expuneti plantele si le armonizati cu designul interior al casei, depinde insa de gusturile personale.

Cum recuperam petunia si muscata curgatoare ?

Plantele ce au avut de suferit in urma udarilor neregulate sau a actiunii daunatorilor se pot reface cu putin ajutor din partea noastra.

Mergi la pagina:
Flori de gradina, flori de apartament
© 2006-2010 GradinaOnline.ro. Toate drepturile rezervate.
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea GradinaOnline.ro si nu pot fi preluate fara acordul sau scris.
Contact | Publicitate