Flori de gradina, flori de apartament

Toate articolele din Flori

Plectranthus

Este o planta pletoasa, foarte raspandita in vestul Europei, folosita mult in cosuri sau ghivece suspendate, in combinatii cu alte flori.

Mimoza

Mimoza este o planta de origine din regiunile tropicale si subtropicale ale Americii, Asiei, Africii. Mimoza creste intens primavara si vara.

Hortensia

Hortensia este o planta frecvent intalnita in parcuri si gardini, in locuri usor umbrite unde infloreste vara.

POINSETIA - Euphorbia pulcherrima

Poinsetia solicita lumina intensa (insuficienta de lumina duce la desfrunzirea plantei), dar totusi vara, in zilele cu insolatie puternica se impune umbrirea usoara a plantei.Desi este considerata o planta cu flori, partea decorativa este formata din frunzele terminale colorate in rosu

Kalancoe - Kalanchoe blossfeldiana

Kalancoe este o planta de apartament foarte populara, fiind originara din Africa. Planta poate avea o inaltime de 20 – 40 cm, fiind suculenta, cu frunze carnoase, temperatura optima pentru dezvoltarea plantei fiind de de 20 C.

CYCLAMEN

Cyclamen este o planta perena care se prezinta ca o tufa, cu frunze de culoare verzi-albicioase, rasucite, fixate prin codite de culoare rosu inchis sau deschis pe tuberculul sferic din care se dezvolta.

Begonia

Begonia este una dintre cele mai frumoase si indragite plante, aspectul spectaculos si deosebit al acestei plante obligandu-ne sa o avem in gradina sau la marginea balconului.

Clivia

Clivia are frunze verzi inchis, lucioase, subtiri si lungi, dispuse in forma de evantai circular din mijlocul carora, pe tije florale groase si inalte, se formeaza o inflorescenta de forma unui manunchi de flori mici colorate in rosu-oranj.

Mergi la pagina:
Flori de gradina, flori de apartament
© 2006-2010 GradinaOnline.ro. Toate drepturile rezervate.
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea GradinaOnline.ro si nu pot fi preluate fara acordul sau scris.
Contact | Publicitate