gradina - amenajari, cultivare, ingrijire, plante, flori, inmultire, conditii, altoire

Toate articolele din Gradina

Ingrijirea semintelor dupa sadire

Ai ales semintele de flori si de legume pentru recolta din acest an, le-ai sadit in containere potrivite si le-ai asigurat un amestec hranitor, pentru ca din ele sa se dezvolte viitoare plantute sanatoase. Care sunt pasii urmatori, insa? Dupa sadire, semintele si plantutele ivite ulterior vor necesita o ingrijire specifica si asigurarea conditiilor optime de dezvoltare.

Ingrijirea solului la inceputul primaverii

Dupa cateva luni bune in care a „hibernat”, solul din gradina ta este pregatit sa revina la viata. In lunile martie si aprilie, este momentul sa te ocupi de el ca de o adevarata vedeta, intrucat de el depinde felul in care vor creste legumele, florile si fructele tale.

Plantarea semintelor in 3 pasi simpli

Plantarea semintelor in gradina, in special atunci cand nu ai experienta intr-ale gradinaritului, poate fi un demers infricosator. Inainte de a renunta la conceperea propriei gradini de legume ori flori, afla ca plantarea semintelor nu trebuie sa fie neaparat un proces dificil. Te invitam sa descoperi cum poti planta primele seminte in doar cativa pasi simpli.

Pregatirea unei gramezi de compost sfaturi pentru incepatori

Compostul pentru gradina poate fi amplasat in numeroase spatii din jurul casei. Cu toate acestea, exista cateva conditii importante pe care locul perfect pentru amplasarea gramezii de compost trebuie sa le indeplineasca.

Ornamente surprinzatoare

Vreti sa spargeti monotonia din balcon si chiar din gradina, dar nu stiti cum. Ei bine, va propunem cateva idei de decor foarte ieftine si incantatoare.

Flori de lumina si de intuneric

Balconul dumneavoastra este fie in plin soare, fie in umbra. Vreti sa aveti o mica gradina dar nu stiti ce flori sa cultivati ca sa reziste in... conditii extreme.

4 motive sa tineti plantele impreuna

Aveti flori raspandite prin toata casa si treceti cu privirea de la una la alta incantati. Dupa o vreme se cam trec si vraja dispare. Prietenii dumneavoastra le tin insa in grup si sunt mereu frumoase...

Secrete din trusa bunicii

Pe vremuri nu existau nici ingrasamintele si nici substanetele chimice pe care le folosim astazi la ingrijirea plantelor.

Gradina
© 2006-2010 GradinaOnline.ro. Toate drepturile rezervate.
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea GradinaOnline.ro si nu pot fi preluate fara acordul sau scris.
Contact | Publicitate