gradina - amenajari, cultivare, ingrijire, plante, flori, inmultire, conditii, altoire

Toate articolele din Gradina

Plante sanatoase - 10 sfaturi in cresterea plantelor de gradina

Va puteti bucura de florile lor culegand un buchet si ducandu-l in casa sau puteti impartasi bucuria florilor cu vecinii dumneavostra sau cu colaboratorii. Iata cateva sfaturi pentru o gradina cu plante sanatoase.

Ingrijirea ferigilor in apartament

In general, ferigile nu suporta fumul si alte noxe, aerul prea uscat, motiv pentru care se spune ca acolo unde cresc ferigile este un mediu foarte sanatos si pentru om.

Pregatiri de toamna pentru gradina

Ce trebuie facut pentru a avea o gradina frumoasa primavara? Pentru a avea gradina frumoasa primavara, trebuie sa ne pregatim din timp. Pregatirile de toamna sunt foarte importante pentru viitoarea gradina de primavara.

Reguli de intretinere a gazonului

In momentul alegerii gazonului trebuie sa se tina cont de anumiti factori, precum ideea de amenajare a gradinii respective si conditiile de mediu. Terenurile destinate unei peluze cu gazon trebuie sa aiba in componenta pamant cu cantitate mare de humus.

Factori principali ce influenteaza dezvoltarea plantelor

In principal se va urmari cu regularitate nivelul temperaturii din camera, care trebuie sa fie conform cu cerintele plantelor. Nu trebuie sa uitam faptul ca plantele floricole nu suporta schimbarile bruste de temperatura

Transplantarea cactusilor

Pentru transplantarea cactusului se utilizeaza un ghiveci nou cu circa 2 cm mai mare decat cel anterior folosit.

Altoirea la cactus

Pentru altoirea cactusului este nevoie de un port-altoi, un cactus sanatos de aproximativ 10 cm inaltime si un pui de cactus (se poate folosi si alte specii de cactus).

Sfaturi pentru ingrijirea cactusilor

Udarea cactusilor se face diferentiat in functie de sezon, astfel : Primavara si toamna se uda o data pe saptamana, dimineata.

Gradina
© 2006-2010 GradinaOnline.ro. Toate drepturile rezervate.
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea GradinaOnline.ro si nu pot fi preluate fara acordul sau scris.
Contact | Publicitate