gradina - amenajari, cultivare, ingrijire, plante, flori, inmultire, conditii, altoire

Toate articolele din Gradina

Sfaturi pentru plante sanatoase

Pentru ca este mai usor sa preveniti decat sa combateti, iata cateva sfaturi de urmat pentru a avea plante sanatoase:

Pregatirea pentru iarna a plantelor

Iata cateva reguli care ne vor ajuta sa ne pastram plantele in conditii bune si sa treaca cu bine peste iarna.

Recomandari pentru iernarea plantelor

Iarna, plantele au nevoie de ingrijiri speciale, dar trebuie sa evitati sa le udati excesiv.Acum plantele necesita putina apa, exceptie facand plantele care infloresc in timpul iernii.

Combinatii de plante

Daca cunoastem pretentiile diferitelor plante fata de lumina, caldura, substrat, despre timpul de inflorire si coloritul florilor, putem trece la constituirea asociatiilor de plante care vor infrumuseta locuinta noastra.

Aranjarea florilor Aranjarea florilor

Insusirile decorative de baza ale materialului vegetal, de care se va tine seama in orice aranjament sunt: silueta, culoarea si forma. Florile din vas nu se lasa toate la aceeasi inaltime, ci se subordoneaza una alteia, cautandu-se totodata, sa li se dea o pozitie asimetrica.

Vase pentru florile taiate

Vasele bogat colorate si ornamentate, estetice prin insasi natura lor, pot fi folosite in compozitii simple, neincarcate si cu flori de o singura culoare. Marimea vasului se refera la inaltimea si diametrul lui.; intre marimea vasului si a ansamblului compozitiei trebuie sa existe anumite proportii.

Vase de flori

Intre forma, culoarea, marimea, materialul din care este confectionat vasul si aspectul, coloritul florilor trebuie sa existe anumite concordante. Desi floarea constituie elementul principal la realizarea unei compozitii, vasul in care se plaseaza, completeaza prezentarea ei.

Florile in ocazii festive

Florile taiate insotesc, intotdeauna, omul in momentele cele mai importante ale vietii. Care sunt aceste momente si ce flori sunt potrivite si pe care le putem folosi la fiecare dintre ele?

Gradina
© 2006-2010 GradinaOnline.ro. Toate drepturile rezervate.
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea GradinaOnline.ro si nu pot fi preluate fara acordul sau scris.
Contact | Publicitate