gradina - amenajari, cultivare, ingrijire, plante, flori, inmultire, conditii, altoire

Toate articolele din Gradina

Semanatul si plantatul rasadurilor

Majoritatea plantelor folosite la ornamentarea balcoanelor le puteti produce singuri, fara prea mari greutati, daca respectati cateva reguli. Cea mai mare parte a plantelor se inmultesc prin seminte si numai cateva pe cale vegetativa.

Ingrijirea florilor din balcon Ingrijirea florilor din balcon

Plantele neingrijite, cu frunze si flori uscate, creeaza un aspect dezolant de casa parasita. Daca dorim sa ne aranjam balconul cat mai frumos, cu flori dintre cele mai alese, va trebui sa acordam atentie ingrijirii lor pe toata perioada de vegetatie.

Combinatii de flori

Florile fine si deosebit de elegante se evidentiaza mai bine atunci cand sunt puse singure in vase, insotite numai de frunzisul propriu (trandafiri, latirus, frezia, camelia, strelitia, poinsetia, crini).

Semnificatia culorilor la flori

Multi dintre noi stim ca unele culori sunt percepute drept calde cu influente favorabile asupra noastra, iar altele sunt culori reci, grele, care actioneaza de multe ori negativ asupra starii omului.

Tipuri de ingrasaminte

Echilibrul nutritiv al plantelor se poate restabili prin adaosul de ingrasaminte suplimentare. Cerintele acestora difera in functie de biologia lor, fazele de dezvoltare, starea de sanatate etc. Pentru ingrasarea plantelor de camera se pot folosi atat ingrasaminte organice, cat si minerale.

Ingrasaminte pentru plante

Plantele au nevoie, pentru o dezvoltare normala, in afara de lumina, caldura, umiditate, si de substante hranitoare. Plantele la ghiveci dispun de un spatiu limitat din care sa-si procure hrana.

Reguli pentru folosirea ingrasamintelor

Plantele au nevoie, in afara de lumina, caldura, umiditate, si de substante hranitoare. Plantele la ghiveci dispun, in general, de un spatiu limitat din care sa-si procure hrana. De aceea se impune ca pamantul folosit la plantare sa fie suficient de bogat in elemente nutritive.

Combinatii si compozitii de plante

Compozitia se poate realiza simetrica sau asimetrica. Mai reusite din punct de vedere estetic sunt compozitiile asimetrice, care imprima un grad mai mare de dinamism si variatie. Nota de dinamism sau monotonie poate fi redata si de inaltimile plantelor care pot fi diferite sau aceleasi.

Gradina
© 2006-2010 GradinaOnline.ro. Toate drepturile rezervate.
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea GradinaOnline.ro si nu pot fi preluate fara acordul sau scris.
Contact | Publicitate