gradina - amenajari, cultivare, ingrijire, plante, flori, inmultire, conditii, altoire

Toate articolele din Gradina

Asocieri de plante de apartament

Deoarece cele mai multe flori sunt decorative prin frunze se va cauta sa se realizeze ansambluri pe baza de nuante ale unei culori sau de contraste armonioase de culoare a frunzelor.Mai reusite din punct de vedere estetic sunt compozitiile asimetrice, care imprima un grad mai mare de dinamism si variatie.

Ghivece de flori

Pentru a pune in evidenta frumusetea plantelor trebuie sa avem in vedere si cum arata vasul in care acestea sunt plantate. Nu sunt lipsite de gust imbracamintile din sipci din lemn, coarde de vita de vie, trestie, papura, material plastic sau alte vase mai mari din ceramica.

Suporturi pentru ghivece

Ghivecele cu flori, de obicei, se asaza pe diferite suporturi confectionate special in acest scop. Asa sunt politele, stativele, trepiedurile, din lemn sau din fier. Inaltimea acestora trebuie sa fie de 90 cm pana la 140-160 cm, stiindu-se ca intre aceste limite pot fi expuse favorabil cele mai multe flori.

Unde asezam ghivecele cu flori ?

Ghivecele cu flori se vor amplasa acolo unde sa dispuna de cele mai bune conditii de dezvoltare si in acelasi timp, sa poata fi observate usor de cel ce le priveste. Prin alegerea celui mai corespunzator loc vom ajuta multe flori sa-si etaleze frumusetea si splendoarea.

Alegerea florilor potrivite pentru apartament

Este foarte important ca sa stim ce prefera, locuri bine luminate sau semiumbra, temperatura ridicata sau scazuta, udat abundent sau redus.Trebuie deci, sa cautam cu grija cauzele deprecierii plantelor de apartament, sa examinam conditiile in care sunt tinute, ca apoi sa le comparam cu exigentele lor.

Temperatura si dezvoltarea plantelor

Temperatura incaperii influenteaza in mare masura cresterea si dezvoltarea plantelor si florilor. Ce se intampla daca temperatura oscileaza mult de la o zi la alta sau de la zi la noapte? Ce se intampla cand noaptea temperatura din camera este mai ridicata decat ziua?

Puteti cultiva si kiwi daca doriti, dar trebuie altoit!

Din Noua Zeelanda, care a lansat fructui de kiwi pe piata, cultura s-a extins rapid datorita veniturilor ridicate obtinute de cultivatori in Italia, S.U.A., Spania, Franta, Chile, Brazilia etc. Fructele au arome diferite, calitati gustative, dar si un continut mare de vitamina C, fier si calciu.

Inmultirea ficusului

Puteti inmulti ficusii in orice moment al anului, daca mentineti in spatiul respectiv temperaturi constante de 25-28 grade Celsius si o umiditate atmosferica mai mare decat de obicei. S-a constatat totusi ca la sfarsitui iernii, spre primavara, procentul de prindere al butasilor este mult mai mare.

Gradina
© 2006-2010 GradinaOnline.ro. Toate drepturile rezervate.
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea GradinaOnline.ro si nu pot fi preluate fara acordul sau scris.
Contact | Publicitate