legume - crestere, ingrijire, cultivare, rasad, ingrasaminte, solar

Toate articolele din Legume

Cartofii

Sunt foarte usor de gasit pe piata si daca doriti sa ii cultivati vor ocupa un loc foarte mare in gradina dumneavoastra. Dar deoarece cartofii noi sunt atat de dulci si deliciosi, multi gradinari sacrifica un spatiu mare pentru a putea sa ii cultive. Pentru aroma maxima, culegeti cartofii cand sunt tineri.Sunt foarte usor de gasit pe piata si daca doriti sa ii cultivati vor ocupa un loc foarte mare in gradina dumneavoastra. Dar deoarece cartofii noi sunt atat de dulci si deliciosi, multi gradinari sacrifica un spatiu mare pentru a putea sa ii cultive. Pentru aroma maxima, culegeti cartofii cand sunt tineri.

Spanacul

Spanacul este o leguma ce poate fi gatita sau servita cruda. Cu un continut ridicat de vitamina A, este una dintre cele mai hranitoare legume pe care le puteti cultiva. Spanacul creste cel mai bine in perioadele racoroase de primavara si toamna.

Napul suedez (Rutabaga)

Este o incrucisare intre varza si nap. Rezultatul este o leguma mare cu miezul galben si gust de nap. Ca majoritatea radacinoaselor, si aceste legume sunt mai dulci dupa un inghet usor.

Pastarnacul

O leguma de obicei trecuta cu vederea - dar foarte hranitoare si gustoasa. Are o aroma dulce ce da soavoare oricarei supe sau tocanite. Incercati sa o gatiti ca si morcovul sau in piure ca si cartoful. Pot fi lasate in pamant pana toamna tarziu.

Ceapa

Deoarece ocupa spatiu putin, se pastreaza bine pe timpul iernii si este usor de cultivat, ceapa este de nelipsit in fiecare gradina. Aceatsa leguma este disponibila in multe forme culori si arome potrivite oricarei retete. Ceapa mica alba este unul dintre cele mai populare soiuri.

Pepenii

Indiferent de soiul ales, pepenele va avea mereu un gust intens si o aroma deosebita. Tot ce are nevoie ca sa creasca ,este o perioada lunga de vreme frumoasa si calda. Soiurile imbunatatite si noile metode de crestere au transformat pepenele intr-o recolta buna chiar si pentru regiunile nordice. Deoarece sunt plante iubitoare de caldura, acoperiti-le pentru a le proteja pe timpul perioadelor mai reci.

Vinetele

Aceasta leguma are o gama variata de culori si forme si necesita un sezon cald prelungit pentru a ajunge la maturitate. Fiecare planta, daca este crescuta corect va produce mai multe fructe pe tot parcursul sezonului. Vinetele, mai ales soiurile purpurii sunt esentiale in bucataria Mediteraneeana.

Porumbul

Gustul porumbului proaspat cules din gradina nu poate fi comparat cu cel al porumbului conservat sau cumparat din magazin. Ati putea chiar sa credeti ca este vorba de doua legume diferite. Porumbul ocupa mult spatiu are nenumarate calitati care il fac sa merite cultivat.

Mergi la pagina:
Legume
© 2006-2010 GradinaOnline.ro. Toate drepturile rezervate.
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea GradinaOnline.ro si nu pot fi preluate fara acordul sau scris.
Contact | Publicitate