legume - crestere, ingrijire, cultivare, rasad, ingrasaminte, solar

Toate articolele din Legume

Morcovul

Este usor de cultivat in gradini mici, rezista frigului si daca este pastrat intr-un loc umed si rece, ramane proaspat pana la 4 luni. Deasemenea morcovii produc mai mult fruct pe cm² decat majoritatea celorlalte legume si sunt foarte gustosi indiferent daca sunt cruzi sau gatiti. Morcovii sunt usor de crescut daca aveti un sol adanc si fara pietris.

Fasolea

Este una dintre cele mai populare legume deoarece ocupa foarte putin spatiu, nu creaza multe probleme si creaza o recolta bogata. Varietatile de fasole - tufis produc recolta mai repede decat cele agatatoare dar dureaza mai putin.

Varza

Este o leguma foarte cunoscuta datorita calitatilor sale. Aceasta se simte bine in regiunile reci si se rezista in conditii de depozitare. Este una dintre legumele cele mai hranitoare pe care le puteti creste.

Fasolea agatatoare

Acest tip de fasole sunt pline de savoare si ocupa mai putin spatiu decat celelalte soiuri. Dureaza mai mult pana la recoltare dar produc boabe pana aproape de primul inghet.

Dovlecei de vara

Dovleceii sunt legume iubitoare de caldura si vreme frumoasa, dar ocupa foarte mult spatiu. Totusi daca le oferiti conditiile de care au nevoie, recolta va depasi celelalte neajunsuri.

Morcovul

Este usor de cultivat in gradini mici, rezista frigului si daca este pastrat intr-un loc umed si rece, ramane proaspat pana la 4 luni. Deasemenea morcovii produc mai mult fruct pe m2 decat majoritatea celorlalte legume si sunt foarte gustosi indiferent daca sunt cruzi sau gatiti.

Vinetele

Originare din India si Birmania, vinetele sunt plante pretentioase la conditiile de mediu. Vinetele se folosesc pentru prepararea a numeroase feluri de mancare. In Romania nu se cultiva multe soiuri de vinete.

Ceapa Ceapa

Ceapa este un aliment apreciat inca din antichitate pentru virtutile sale terapeutice, tonice si antiinfectioase fiind un factor de sanatate si longevitate si un stimulent general al sistemului nervos, hepatic, renal.

Mergi la pagina:
Legume
© 2006-2010 GradinaOnline.ro. Toate drepturile rezervate.
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea GradinaOnline.ro si nu pot fi preluate fara acordul sau scris.
Contact | Publicitate