Plante de gradina - prezentare, indicatii cultivare ingrijire, flori, petale, vegetatie

Toate articolele din Plante de gradina

GAZANIA - Gazania splendens

Este foarte decorativa in locurile bine insorite. Gazania splendens infloreste din iunie pana in octombrie. Poate fi semanata la locul definitiv, dupa 15-20 aprilie sau, mai-bine, sa se faca rasaduri care apoi se planteaza la 15-20 cm distanta.

DIMORFOTECA - Dimorphotheca aurantiaca

Dimorphotheca se prezinta cu o rozeta de frunze si numeroase flori in tonuri pastelate de portocaliu, galben, brun, mari de 6-7 cm in diametru, deschise numai pe vreme insorita.

BALSAMINA - Impatiens balsamina

Balsamina se prezinta ca un copacel, inalt de 40-60 cm, putin ramificat si frumos imbracat de flori mari, albe, roz, rosii, violet, simple sau involte. Se obtine din butasi sau din seminte care se seamana la sfarsitul lunii aprilie.

SALVIA - Salvia splendens

Salvia, poate constitui o minunata floare si pentru balcoane, datorita robustetei plantelor si a bogatiei florilor colorate in rosu aprins. Salvia este o planta putin pretentioasa.

MIXANDRA - Matthiola incana

De la Matthiola incana putem avea flori in tot cursul anului, folosind simpla metoda de esalonare a semanatului pe o perioada mai indelungata. Matthiola incana are nevoie de pamant fertil si permeabil.

Begonia - Begonia semperflorens

Begonia semperflorens este o planta care se gaseste intr-o mare varietate de culori a florilor si frunzelor, existand peste 1300 de specii de begonie si inca alte cateva sute de hibrizi ai acestei plante.

REGINA NOPTII - Nicotiana affinis

Insusirea de baza care o sustine, in concurenta cu celelalte specii, este parfumul deosebit al florilor, emanat seara si in zilele noroase. Talia inalta a plantei (100 cm) si aspectul putin decorativ o recomanda spre folosire in numar restrans (1-3 plante).

CARCIUMAREASA - Zinnia elegans

CARCIUMAREASA - Zinnia elegans este o planta anuala, cu flori de toate nuantele (mai putin albastru), dispuse pe tulpini inalte (pot ajunge si la 1m). Zinnia elegans prefera terenurile insorite. Nu sunt foarte pretentioase in ceea ce priveste calitatea solului.

Mergi la pagina:
Plante de gradina
© 2006-2010 GradinaOnline.ro. Toate drepturile rezervate.
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea GradinaOnline.ro si nu pot fi preluate fara acordul sau scris.
Contact | Publicitate