Plante de interior - cultivare, ingrijire, temperatura, umiditate, udare, daunatori, fertilizanti, lumina

Toate articolele din Plante de interior

COLOCASIA - Urechea de elefant

Colocasia este o planta cu tulpina groasa, carnoasa, ce are in varf un manunchi de frunze mari, ovale, lucioase, care odata cu cresterea plantei, incepand de la baza plantei se usuca si dispar, dezvoltandu-se altele noi spre varf.

Cissus - vita de apartament

Cissus este o planta agatatoare ce creste ca o tufa , tulpinile avand frunze colorate in verde inchis , zimtate si carcei pentru fixare pe stative, spaliere. Planta prefera locurile luminoase fara soare direct si necesita temperaturi moderate, dar iarna temperatura la care o pastram nu trebuie sa coboare sub 10 grade C.

ASPARAGUS - Umbra Iepurelui

Asparagus, in denumire populara, Umbra Iepurelui, este o planta decorativa cu vegetatie continua, avand lastari lungi, subtiri, flexibili, pe care sunt prinse frunzele care sunt de fapt mici ramificatii.

Craciunelul - Epiphyllum truncatum

In Romania este cunoscut cu numele "Nu ma deranja" sau "Craciunel" de la faptul ca planta infloreste de Craciun si isi pierde bobocii daca este miscata in faza de formare si crestere a lor.

Dieffenbachia

Dieffenbachia este o planta foarte decorativa prin frunze mari, oval-alungite, cu numeroase striuri sau pete albe sau galbene. Se inmulteste prin butasi de varf, butasi de tulpina sau marcotaj aerian.

AUCUBA - Aucuba japonica

Este o planta foarte putin pretentioasa, simtindu-se excelent in spatii racoroase (iarna: 4-6°C), culoare, scari, holuri, care, in general, sunt mai putin luminoase.

CACTUSII

Cactusii sunt plante cu tulpini suculente de forma cilindrica, globuloasa, ovoidala, ovala, turtita etc. Lungimea lor masoara de la cativa centimetri la 20-30 m, in locurile de origine.

PALMIERI

Palmierii prefera spatiile luminoase, chiar insorite. Ei se tem de excesul de umezeala. In general nu suporta curentul de aer si au nevoie de un pamant care sa se dreneze foarte bine.

Mergi la pagina:
Plante de interior
© 2006-2010 GradinaOnline.ro. Toate drepturile rezervate.
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea GradinaOnline.ro si nu pot fi preluate fara acordul sau scris.
Contact | Publicitate