Plante de interior - cultivare, ingrijire, temperatura, umiditate, udare, daunatori, fertilizanti, lumina

Toate articolele din Plante de interior

FICUS - Ficus elastica

Ficusul trebuie tinut iarna in camera cea mai luminoasa si cat mai aproape de fereastra, iar vara se are grija sa se fereasca de soarele prea puternic din timpul pranzul lui.

FILODENDRON - Philodendron scandens

Filodendronul este planta pentru camere calde si cu umiditate atmosferica mai ridicata. Ii place lumina, dar fara soare direct. Tolereaza bine si semiumbra.

IEDERA - Hedera helix, H. canariensis

Iedera are lastarii lemnificati, subtiri si lungi, care pot fi lasati sa atarne sau dimpotriva, se dirijeaza pe diferite suporturi de care fie se fixeaza cu ajutorul radacinilor din dreptul nodurilor, fie se paliseaza.

DRACENA - Dracaena marginata, D. fragrans, D. deremensis

Dracenele sunt plante des intalnite in apartamentele iubitorilor de plante exotice si care amintesc de aspectul unui palmier prin tulpina lor rugoasa, ca un adevarat trunchi ce-si pastreaza un smoc de frunze in varf.

Ferigi - Adianthum, Nephrolepsis, Pteris

Ferigile se disting prin forma variata si eleganta a frunzelor care poarta pe reversul lor mici saculeti de culoare brunie ce contin numerosi spori prin care planta poate fi inmultita.

SYNGONIUM - Syngonium podophyllum

Syngonium este o planta tropicala, agatatoare cu o tulpina ce poate ajunge pana la 1.5-2 metri. Aspectul plantei este de liana a carei tulpina poate fi dirijat ca agatatoare sau pendenta.

YUCCA ? Yucca elephantipes

Necesita multa lumina si iubeste locurile calde si insorite. Frunzele de la baza isi pierd culoarea daca lumina nu este suficienta si se planta se poate usca daca udarile sunt prea abundente.

SEFLERA - Schefflera actinophylla

Seflera isi mentine frunzisul foarte frumos si in locurile mai intunecoase. Planta nu tolereaza actiunea directa a razelor solare. Se simte bine la caldura moderata

Mergi la pagina:
Plante de interior
© 2006-2010 GradinaOnline.ro. Toate drepturile rezervate.
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea GradinaOnline.ro si nu pot fi preluate fara acordul sau scris.
Contact | Publicitate