Plante de interior - cultivare, ingrijire, temperatura, umiditate, udare, daunatori, fertilizanti, lumina

Toate articolele din Plante de interior

SANSEVIERA - Sansevieria trifasciata

Sanseviera suporta bine climatul camerelor obisnuite in care aerul este relativ uscat. Se simte bine la caldura, dar suporta si conditiile mai racoroase cu observatia sa nu fie udata prea mult.

ROZMARIN - Rosmarinus officinalis

Rozmarinul este o planta lemnoasa, arbustiva, ce este folosita si in scop medicinal si aromatizant. Planta are o inaltime medie de 20-50 cm si ramifica foarte bogat.

DIEFENBACHIA - Dieffenbachia amoena

\"DIEFENBACHIAPlanta are tulpina groasa, carnoasa, cu aspect de trunchi, deoarece pe masura cresterii se degarniseste treptat de frunze la baza. Dieffenbachia necesita o atmosfera calda si umeda, lumina multa si aerisire moderata.

DAFINUL - Laurus nobilis

Dafinul este o planta lemnoasa subtropicala, foarte bine ramificata, ce poate atinge inaltimea de 1-2 m, in conditii de camera. Frunzele rigide, pergamentose au o durata de viata de 2-3 ani. Ele contin uleiuri eterice cu proprietati terapeutice si aromatizante.

CYPERUS - Cyperus alternifolius

Florile plasate in centrul buchetului de frunze sunt verzi-brunii, lipsite de interes ornamental. Cyperus se simte bine in camere calduroase, cu umiditate atmosferica mai ridicata.

CROTON - Codiaeum variegatum, C. angustifolium

Este o planta arbustiva cu frunzisul deosebit de atractiv prin forma si colorit, pe nuante de rosu, verde, galben. Florile mici, asezate in ciorchini, nu prezinta interes decorativ.

ASPARAGUS - Asparagus sprengeri

Asparagusul decoreaza prin lastarii lungi, subtiri, flexibili pe care sunt prinse cladodiile (asa-zisele frunze) late la Asparagus sprengeri si foarte fine, inguste la Asparagus plumosus.

ARAUCARIA - Araucaria excelsa

Planta este cunoscuta si cu numele de pin de camera. Ramurile sunt asezate foarte regulat in etaje suprapuse pe un trunchi perfect vertical.

Mergi la pagina:
Plante de interior
© 2006-2010 GradinaOnline.ro. Toate drepturile rezervate.
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea GradinaOnline.ro si nu pot fi preluate fara acordul sau scris.
Contact | Publicitate