Plantele medicinale - tratamente, ceaiuri, flori, fructe, tulpina, radacina

Toate articolele din Plante medicinale

Farmacia naturii - Plantele medicinale

E bine de stiut ca asocierea mai multor plante medicinale da rezultate mai bune decat folosirea uneia singure, intrucat se obtine un efect global si convergent.

Rucola - Eruca sativa

Seamana la frunze cu papadia si are gustul absolut inconfundabil, pentru multi nu foarte placut de la prima intalnire. Cu toate acestea, rucola are din ce in ce mai multi admiratori.

Plante anti-iradiante

Plantele sunt la fel de sensibile ca si omul cand se afla in prezenta radiatiilor provenite din aer sau din pamant. Doar ca omul a uitat sa se obseve pe sine, sa-si cunoasca reactiile in fata primejdiei. Din fericire, plantele ii reamintesc semnele de avertisment.

Coronita de flori

In satele izolate de munte, se mai vad si azi, uneori, coronite de flori atarnate de porti sau aruncate pe case.

Musetelul - Matricaria chamomilla

Musat in vechea limba romana, inseamna frumos. Musetel nu poate insemna altceva decat frumusel.

Fumarita - Fumaria officinalis

Pentru majoritatea oamenilor, fumarita este o planta necunoscuta, dar drumetului obisnuit sa strabata, in luna iunie, ogoarele semanate cu secara si grau, planta ii este familiara.

Plante cu care dormi bine vara

Canicula va afecteaza serios somnul, mai ales ca nu e indicat ca aparatul de aer conditionat sa functioneze toata noaptea. Ca sa va racoriti si sa adormiti linistiti, incercati puterile binefacatoare ale ceaiurilor.

Silurul - Euphrasia officinalis

Euphrasia este un cuvant de origine greaca si inseamna bucurie, satisfactie, legate de multumirea bolnavilor care se vindecau cu ajutorul Silurului de boli de ochi.

Mergi la pagina:
Plante medicinale
© 2006-2010 GradinaOnline.ro. Toate drepturile rezervate.
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea GradinaOnline.ro si nu pot fi preluate fara acordul sau scris.
Contact | Publicitate