Plantele medicinale - tratamente, ceaiuri, flori, fructe, tulpina, radacina

Toate articolele din Plante medicinale

BRUSTUR - Arctium lappa

Brusturul este o planta erbacee, bienala, intalnita pe terenuri necultivate, pe marginea drumurilor, pe langa garduri.  Principiile active pe care le contine Brusturul, actioneaza antiseptic, depurativ, sudorific, antitumoral.

CERENTEL

Adaptat la temperaturi mijlocii, cerentelul prefera locuri cu umiditate moderata, soluri revene, reavan-jilave pana la reavan-umede. Utilizarea cerentelului este indicata in abcese dentare, gingivite, amigdalite, plagi.

Coada calului

Tulpinile sterile de coada calului se recolteaza prin iulie-septembrie, pe vreme frumoasa, dupa ce s-a ridicat roua. Tulpinile se taie la 5-6 cm de sol. Se usuca la umbra, in strat subtire, in locuri bine aerisite.

Papadia - Taraxacum officinale

La papadie, frunzele sau planta intreaga se recolteaza primavara inaintea infloririi. Radacina se recolteaza toamna in septembrie-noiembrie sau primavara de timpuriu, in martie-aprilie.

TATANEASA - Symphytum officinale

Rizomul si radacinile de tataneasa sunt utilizate pentru tratarea ulcerului varicos, abceselor dentare, hemoroizilor, eczemelor, contuziilor, ranilor, cancerului de piele si san, fisurilor sanului.

Tintaura - Centaurium erythraea

Tintaura este utilizata pentru combaterea seboreei, matretii, intarirea radacinii firelor de par si regenerarea lui. Principiie active din planta intervin extern prin activarea circulatiei sangvine cu determinarea cresterii tonusului capilarelor.

Trei Frati Patati - Viola tricolor

TREI FRATI PATATI este o planta ce rezista la temperaturi scazute si nu suporta temperaturi prea ridicare vara, fiind folosita pentru tratarea astmului bronsic, bronsitei, eczemelor, urticariei, acneei, furunculozei, dermatozei, bubelor dulci, scurgerilor vaginale.

Mergi la pagina:
Plante medicinale
© 2006-2010 GradinaOnline.ro. Toate drepturile rezervate.
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea GradinaOnline.ro si nu pot fi preluate fara acordul sau scris.
Contact | Publicitate