Plantele medicinale - tratamente, ceaiuri, flori, fructe, tulpina, radacina

Toate articolele din Plante medicinale

ROSTOPASCA - Chelidonium majus

Fiind utilizata inca din antichitate in medicina populara, Rostopasca este folosita in combaterea negilor, bataturilor, cheliei (alopeciei), ca adjuvant in tratarea tuberculozei pielii, tratarea ranilor, fistulelor, psoriazisului si fortifica parul.

PATLAGINA INGUSTA - Plantago lanceolata

Patlagina ingusta este o planta erbacee, perena, spontana si cultivata, comuna in toata tara, prin pajisti aride, pasuni, fanete, marginea drumurilor, de la campie pana in zona montana.

IZMA BUNA - Mentha piperita

Izma buna este o planta erbacee, perena, cultivata, fiind una din cele mai cunoscute si folosite plante medicinale. Principiile active din izma buna au rol antiseptic, bacteriostatic, astringent, sedativ.

COADA SORICELULUI - Achillea millefolium

Coada soricelului este o planta erbacee, perena, intalnita de la campie pana in regiunea subalpina, prin fanete, poieni, margini de padure fiind una dintre cele mai cunoscute si utilizate specii in medicina populara.

Musetel - Matricaria recutita

Antiseptic si decongestiv, florile de musetel au proprietatea de a distruge microorganismele ce se gasesc pe tegument si inlatura congestia, fiind folosite  pentru tenurile iritate si congestionate, curatirea obrazului gras, inflamatii ale pleoapelor, blefarite, ochi iritati.

Asmatui - Anthriscus cerefolium

Planta erbacee, anuala, cu origine euroasiatica. Cunoscut in Grecia antica. Mult apreciat in Evul Mediu. Cultivat in nordul Moldovei, Transilvaniei si Campia Romana de catre amatori, pentru frunzele sale aromatice folosite ca salata de primavara sau condiment. Lastarii floriferi, frunzele si fructele se comercializeaza ca drog. Rar salbaticit prin locuri semiumbroase.

Arnica - Arnica montana

Planta erbacee, perena, spontana prezenta in zona subalpina, rar in zona alpina, prin fanete si pasuni umede, rar prin poieni si tufarisuri, in tot lantul carpatic; se mai numeste carul padurilor, carul-zanelor, ciuda, cujda, iarba-soarelui.

Anglica - Filipendula vulgaris

Planta erbacee, perena, intalnita in toata tara, prin pajisti uscate, coaste insorite, stepe, poieni, luminisuri de padure, tufisuri rare; se mai numeste aglis, agrice, balabon, barba caprei, cartite, coada-mielului, feregea alba, ferigea alba, floarea soarehii de camp, iarba-cuforilor, iarba neagra, iglice, margaritar, marcufele, smeoaie, tauld, teisor, tetrici albe, turtifa alba.

Mergi la pagina:
Plante medicinale
© 2006-2010 GradinaOnline.ro. Toate drepturile rezervate.
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea GradinaOnline.ro si nu pot fi preluate fara acordul sau scris.
Contact | Publicitate