Plante - cultivare, ingrijire, lumina, temperatura, substrat, pregatire, flori, plante, boli

Toate articolele din Plante

Porumbul

Gustul porumbului proaspat cules din gradina nu poate fi comparat cu cel al porumbului conservat sau cumparat din magazin. Ati putea chiar sa credeti ca este vorba de doua legume diferite. Porumbul ocupa mult spatiu are nenumarate calitati care il fac sa merite cultivat.

Varza Chinezeasca

Aceasta leguma bogata in substante nutritive, combina textura salatei cu aroma verzei proaspete. Este ideala in bucataria orientala.

Castravetii

Chiar daca sunt saraci in substante nutritive, acesta leguma exceleaza prin gustul proaspat. Cultivarea lor pe un gard sau cusca va creste productivitatea.

Varza cu frunze mari

Acest soi de varza crescut pentru frunzele delicioase, este popular pentru sezonul foarte lung de recoltare. Pentru ca tolereaza vremea calda, sunt cultivate mai ales in regiunile sudice unde varza normala nu prea se descurca.

Varza de Bruxelles

Aceasta leguma este inrudita cu varza normala. Planta produce o tulpina inalta acoperita cu mici verze de marimea nucilor. Le place sa se dezvolte pe racoare si aroma va fi mai puternica dupa primul inghet usor. Aroma delicata face ca aceasta leuma sa fie o favorita a sezonului rece.

Rhidichile rosii

Pe langa radacina dulce si suculenta, aceasta leguma ofera si niste frunze foarte estetice. Datorita frunzelor verde inchis cu dungi rosii, aceste ridichi arata foarte frumos plantate ca bordura in gradina.

Broccoli

Broccoli este o leguma care va creste frumos in gradina dumneavoastra daca o protejati de insecte si iepuri. Dupa ce culegeti partea centrala, planta va produce mai multe bucati mai mici dar mai gustoase.

Salata

Este una dintre cele mai populare legume datorita diversitatii sale. Pe langa marea varietate de forme si arome salata creste repede si este usor de intretinut.

Plante
© 2006-2010 GradinaOnline.ro. Toate drepturile rezervate.
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea GradinaOnline.ro si nu pot fi preluate fara acordul sau scris.
Contact | Publicitate