Plante - cultivare, ingrijire, lumina, temperatura, substrat, pregatire, flori, plante, boli

Toate articolele din Plante

Morcovul

Este usor de cultivat in gradini mici, rezista frigului si daca este pastrat intr-un loc umed si rece, ramane proaspat pana la 4 luni. Deasemenea morcovii produc mai mult fruct pe m2 decat majoritatea celorlalte legume si sunt foarte gustosi indiferent daca sunt cruzi sau gatiti.

Vinetele

Originare din India si Birmania, vinetele sunt plante pretentioase la conditiile de mediu. Vinetele se folosesc pentru prepararea a numeroase feluri de mancare. In Romania nu se cultiva multe soiuri de vinete.

Ingrijirea la Azalee (Rododendron)

Pretentiile pentru caldura la Azalee sunt diferite in functie de stadiul de crestere al plantei, de executarea anumitor lucrari si de nivelul celorlalti factori de mediu.

Iedera - Hedera

planta cu tulpini si cu ramificatii lemnificate, subtiri si lungi, care pot fi lasate sa atarne sau, dimpotriva, se dirijeaza pe diverse suporturi.

Orhidee

La orhidee exista o diversitate inegalabila a formelor, culorilor, si marimilor in privinta florilor. Dimensiunile florilor pot varia de la cativa milimetri la 40-50 cm in faza de deschidere completa.

Phoenix canariensis

Phoenix canariensis este unul din cei mai rspanditi palmieri datorita robustetei sale si a exigentelor reduse. Face parte din aceeasi familie ca si curmalul si este originar din Insulele Canare.

Cycas revoluta

Frunzele colorate stralucitor, foarte lungi si frumos arcuite, sunt compuse din numeroase foliole, la randul lor alungite si ascutite, cu asezare penata

Passiflora

Substratul pentru Passiflora trebuie sa fie reavan permanent din primavara pana in toamna. Iarna se reduce mult udatul, iar frunzisul se pulverizeaza cu apa.

Plante
© 2006-2010 GradinaOnline.ro. Toate drepturile rezervate.
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea GradinaOnline.ro si nu pot fi preluate fara acordul sau scris.
Contact | Publicitate