Plante - cultivare, ingrijire, lumina, temperatura, substrat, pregatire, flori, plante, boli

Toate articolele din Plante

Philodendron

Philodendron este o planta de apartament decorativa, frecvent intalnita in birouri sau holuri, provenind din zona tropicala a Americii Centrale.

Nephrolepis - Feriga de camera Nephrolepis - Feriga de camera

Planta provenita din America tropicala si utilizata ca planta ornamentala de interior, este permanent verde si se dezvolta continuu, chiar si in perioada de iarna.

DIFFENBACHIA

Diffenbachia este o planta decorativa prin frunzele sale verzi, lucioase, oval-alungite si ascutite, usor gofrate, cu pete mari sau mai mici, de culoare alb-crem asezate, la majoritatea celor cateva zeci de specii, pe o tulpina groasa carnoasa, care odata cu cresterea plantei, se usuca progresiv, ramanand numai in varful tulpinei.

CURMAL - Phoenix dactylifera

Curmalul este un palmier, cunoscut si apreciat inca din antichitate, fiind cultivat in principal pentru fructele sale cu un bogat continut de zahar. Fructele de curmal contin importante cantitati de fier si potasiu.

NASTUREL - Nasturtium officinale

Nasturelul este o planta erbacee, perena, intalnita pe langa izvoare, rauri, in locuri cu exces de umiditate, mlastinoase, pe malul baltilor, fiind folosita inca din antichitate in tratarea afectiunilor

BRUSTUR - Arctium lappa

Brusturul este o planta erbacee, bienala, intalnita pe terenuri necultivate, pe marginea drumurilor, pe langa garduri.  Principiile active pe care le contine Brusturul, actioneaza antiseptic, depurativ, sudorific, antitumoral.

CERENTEL

Adaptat la temperaturi mijlocii, cerentelul prefera locuri cu umiditate moderata, soluri revene, reavan-jilave pana la reavan-umede. Utilizarea cerentelului este indicata in abcese dentare, gingivite, amigdalite, plagi.

Coada calului

Tulpinile sterile de coada calului se recolteaza prin iulie-septembrie, pe vreme frumoasa, dupa ce s-a ridicat roua. Tulpinile se taie la 5-6 cm de sol. Se usuca la umbra, in strat subtire, in locuri bine aerisite.

Plante
© 2006-2010 GradinaOnline.ro. Toate drepturile rezervate.
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea GradinaOnline.ro si nu pot fi preluate fara acordul sau scris.
Contact | Publicitate