Plante - cultivare, ingrijire, lumina, temperatura, substrat, pregatire, flori, plante, boli

Toate articolele din Plante

Papadia - Taraxacum officinale

La papadie, frunzele sau planta intreaga se recolteaza primavara inaintea infloririi. Radacina se recolteaza toamna in septembrie-noiembrie sau primavara de timpuriu, in martie-aprilie.

TATANEASA - Symphytum officinale

Rizomul si radacinile de tataneasa sunt utilizate pentru tratarea ulcerului varicos, abceselor dentare, hemoroizilor, eczemelor, contuziilor, ranilor, cancerului de piele si san, fisurilor sanului.

Tintaura - Centaurium erythraea

Tintaura este utilizata pentru combaterea seboreei, matretii, intarirea radacinii firelor de par si regenerarea lui. Principiie active din planta intervin extern prin activarea circulatiei sangvine cu determinarea cresterii tonusului capilarelor.

Trei Frati Patati - Viola tricolor

TREI FRATI PATATI este o planta ce rezista la temperaturi scazute si nu suporta temperaturi prea ridicare vara, fiind folosita pentru tratarea astmului bronsic, bronsitei, eczemelor, urticariei, acneei, furunculozei, dermatozei, bubelor dulci, scurgerilor vaginale.

ROSTOPASCA - Chelidonium majus

Fiind utilizata inca din antichitate in medicina populara, Rostopasca este folosita in combaterea negilor, bataturilor, cheliei (alopeciei), ca adjuvant in tratarea tuberculozei pielii, tratarea ranilor, fistulelor, psoriazisului si fortifica parul.

PATLAGINA INGUSTA - Plantago lanceolata

Patlagina ingusta este o planta erbacee, perena, spontana si cultivata, comuna in toata tara, prin pajisti aride, pasuni, fanete, marginea drumurilor, de la campie pana in zona montana.

IZMA BUNA - Mentha piperita

Izma buna este o planta erbacee, perena, cultivata, fiind una din cele mai cunoscute si folosite plante medicinale. Principiile active din izma buna au rol antiseptic, bacteriostatic, astringent, sedativ.

Plante
© 2006-2010 GradinaOnline.ro. Toate drepturile rezervate.
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea GradinaOnline.ro si nu pot fi preluate fara acordul sau scris.
Contact | Publicitate