Plante - cultivare, ingrijire, lumina, temperatura, substrat, pregatire, flori, plante, boli

Toate articolele din Plante

COADA SORICELULUI - Achillea millefolium

Coada soricelului este o planta erbacee, perena, intalnita de la campie pana in regiunea subalpina, prin fanete, poieni, margini de padure fiind una dintre cele mai cunoscute si utilizate specii in medicina populara.

Musetel - Matricaria recutita

Antiseptic si decongestiv, florile de musetel au proprietatea de a distruge microorganismele ce se gasesc pe tegument si inlatura congestia, fiind folosite  pentru tenurile iritate si congestionate, curatirea obrazului gras, inflamatii ale pleoapelor, blefarite, ochi iritati.

Aphelandra - planta zebra

Aphelandra este un arbust cu frunze ovale-ascutite la varf, colorate in verde intens si cu nervuri proieminente deschise la culoare, inflorind numai toamna, timp de 1 luna.

DRACENA - Dracaena

Dracaena este o planta de apartament care se prezinta ca un pomisor, uneori cu 2 sau mai multe ramificatii, ce au un smoc de frunze inguste, alungite in varf, bine ramificate.

Agave

Agave este o planta de mari dimensiuni, cu frunze verzi–albicioase, cu sau fara borduri pe margini de forma unor lance, prevazute pe margini cu spini, carnoase.

Aeschynanthus

Aeschynanthus este o planta decorativa ce se evidentiaza prin frumusetea florilor rosii, galbene care sunt cel mai ades tubulare, inflorind o perioada mare din an, in functie de modul de ingrijire.

Crassula

Crassula se adapteaza foarte usor la medii variate de temperatura, vara necesitand apa destul de rar. Se obtine o inflorire timpurie a plantei daca planta se mentine la o temperatura in jur de 15 gr. C

Calathea

Planta inalta, decorativa, cu aspect de tufa, Calathea are forma frunzelor diferita in functie de specie, alungite ca o pana sau ovale si avand un colorit verde de diferite nuante, cu nervuri si pete proeminente

Plante
© 2006-2010 GradinaOnline.ro. Toate drepturile rezervate.
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea GradinaOnline.ro si nu pot fi preluate fara acordul sau scris.
Contact | Publicitate