Plante - cultivare, ingrijire, lumina, temperatura, substrat, pregatire, flori, plante, boli

Toate articolele din Plante

Rosiile Rosiile

Rosiile sunt una din principalele legume cultivate in gradina, datorita proprietatilor fructului, un aliment foarte valoros, ce contine insemnate cantitati de substante hranitoare.

Varza

Varza pare sa aiba o proprietate deosebita in eliminarea produselor toxice, pe care le obliga sa iasa din tesuturi. Totodata varza asigura cicatrizari de buna calitate prevenind sechelele.

Vinetele

Vinetele au o valoare energetica redusa(27 kcal la 100 grame parte comestibila). Vinetele servesc la prepararea de mancaruri apreciate (musaca, salata, ghiveci,vinete impanate etc.).

Cartoful

Proprietatile cartofului si principalii constituenti, indicatii de utilizare, sfaturi pentru cultivarea cartofului si ingrijirea culturilor. Pentru cultivarea cartofului este de preferat un teren care sa contina un pamant usor si bogat in substante hranitoare.

Colocasia

\"ColocasiaColocasia este o planta exotica cu tulpina groasa, carnoasa, cilindrica, fara ramificatii, ce poarta in varf un manunchi de frunze mari, lucioase, lung petiolate. Este o planta cu vegetatie continua.

Craciunelul - Epiphyllum truncatum

In Romania este cunoscut cu numele "Nu ma deranja" sau "Craciunel" de la faptul ca planta infloreste de Craciun si isi pierde bobocii daca este miscata in faza de formare si crestere a lor.

Dieffenbachia

Dieffenbachia este o planta foarte decorativa prin frunze mari, oval-alungite, cu numeroase striuri sau pete albe sau galbene. Se inmulteste prin butasi de varf, butasi de tulpina sau marcotaj aerian.

CRAITA - Tagetes patula

Soiurile de craite cu inaltime mica pot constitui valoroase plante pentru balcoane, atat datorita pretentiilor reduse fata de conditiile de mediu si ingrijiri, cat si datorita florilor galbene, portocalii, rosii, cu durata mare de mentinere pe planta.

Plante
© 2006-2010 GradinaOnline.ro. Toate drepturile rezervate.
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea GradinaOnline.ro si nu pot fi preluate fara acordul sau scris.
Contact | Publicitate