Plante - cultivare, ingrijire, lumina, temperatura, substrat, pregatire, flori, plante, boli

Toate articolele din Plante

ESOLTIA - Eschscholtzia californica

Planta formeaza o tufa de frunze verzi-argintii, foarte fin decupate, acoperita de o multime de flori stralucii toare in forma de cupa, variat colorate (galbene, oranj, albe, rozii, aramii).

GAZANIA - Gazania splendens

Este foarte decorativa in locurile bine insorite. Gazania splendens infloreste din iunie pana in octombrie. Poate fi semanata la locul definitiv, dupa 15-20 aprilie sau, mai-bine, sa se faca rasaduri care apoi se planteaza la 15-20 cm distanta.

DIMORFOTECA - Dimorphotheca aurantiaca

Dimorphotheca se prezinta cu o rozeta de frunze si numeroase flori in tonuri pastelate de portocaliu, galben, brun, mari de 6-7 cm in diametru, deschise numai pe vreme insorita.

BALSAMINA - Impatiens balsamina

Balsamina se prezinta ca un copacel, inalt de 40-60 cm, putin ramificat si frumos imbracat de flori mari, albe, roz, rosii, violet, simple sau involte. Se obtine din butasi sau din seminte care se seamana la sfarsitul lunii aprilie.

SALVIA - Salvia splendens

Salvia, poate constitui o minunata floare si pentru balcoane, datorita robustetei plantelor si a bogatiei florilor colorate in rosu aprins. Salvia este o planta putin pretentioasa.

MIXANDRA - Matthiola incana

De la Matthiola incana putem avea flori in tot cursul anului, folosind simpla metoda de esalonare a semanatului pe o perioada mai indelungata. Matthiola incana are nevoie de pamant fertil si permeabil.

CARCIUMAREASA - Zinnia elegans

CARCIUMAREASA - Zinnia elegans este o planta anuala, cu flori de toate nuantele (mai putin albastru), dispuse pe tulpini inalte (pot ajunge si la 1m). Zinnia elegans prefera terenurile insorite. Nu sunt foarte pretentioase in ceea ce priveste calitatea solului.

AZALEA DE GRADINA - Godetia whitney

Azalea de gradina se cultiva prin rasad sau semanare direct la locul definitiv la inceputul lunii aprilie.

Plante
© 2006-2010 GradinaOnline.ro. Toate drepturile rezervate.
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea GradinaOnline.ro si nu pot fi preluate fara acordul sau scris.
Contact | Publicitate