Plante - cultivare, ingrijire, lumina, temperatura, substrat, pregatire, flori, plante, boli

Toate articolele din Plante

MAURANDIA - Maurandia barclaiana

Maurandia barclaiana este o planta decorativa ce poate creste pana la 3-4 m inaltime, intr-un ritm lent. Frunzele bazate sunt cordiforme sau lanceolate, iar celelalte triunghiulare.

LATIRUS - Lathyrus odoratus

Ca substrat de cultura, pretinde un pamant usor cu un continut mare in elemente nutritive si permanent imbogatit prin adaus de ingrasaminte. Sufera atat ia excesul de umiditate, cat si ia insuficienta acesteia.

COBEA - Cobaea scandens

Cobaea scandens are tulpini foarte lungi, pana la 7-8 m, bine imbracate de frunze rezistente si flori albastre-violet sau albe, cu staminele si pistilul prelungit mult in afara corolei.

CAPRIFOIUL - Lonicera caprifolium

Caprifoiul este o specie rustica. Rezista bine chiar in verile mai secetoase si poate fi cultivat cu succes si in balcoane sau pe terase. Florile sale alb-crem, mici si parfumate, apar in mai-iunie, dispar vara pentru o scurta perioada, ca apoi sa reapara la inceputul toamnei.

VERBENA - Verbena hybrida

Verbena se prezinta sub forma de tufa bine imbracata de frunze paroase cu nervuri pronuntate. Varietatea auriculaeflora cuprinde soiuri cu flori mai mari, in culorile mov, oranj, lavand, rosu, cu ochi de culoare deschisa in centru.

PETUNIA - Petunia hybrida

Planta are calitatilor decorative deosebite prin : forma, marimea si coloritul florilor. Florile de petunia pot fi simple, cu corola intinsa, ondulata ori fimbriata si involte, asemanatoare unor garoafe cu diametrul de 10-12 cm.

MUSCATA PLETOASA - Pelargonium peltatum

Muscata pletoasa infloreste aproape in tot cursul anului. Necesita locuri bine luminate, substrat bogat si udarea abundenta in perioada de vara. Frunzele sunt peltate, lobate si pieloase datorita luciului si a mezofilului carnos.

LOBELIA - Lobelia erinus pendula

Dintre cele mai frumoase soiuri remarcam : Blue cascade - cu flori albastre, inflorire continua din primavara pana la sosirea iernii si Saphire - cu flori bleu cu ochi alb la baza petalelor.

Plante
© 2006-2010 GradinaOnline.ro. Toate drepturile rezervate.
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea GradinaOnline.ro si nu pot fi preluate fara acordul sau scris.
Contact | Publicitate