Plante - cultivare, ingrijire, lumina, temperatura, substrat, pregatire, flori, plante, boli

Toate articolele din Plante

CLOPOTEII - Campanula isophylla

Este o minunata planta pendenta pentru imbracarea cosurilor suspendate, etajerelor, ferestrelor si cutiilor din balcoanele mai putin luminate si ferite de curenti puternici de aer.

CIUCUSOARA - Alyssum maritimum

Este o planta cu multe ramificatii subtiri, lungi de 10-30 cm, care formeaza o tufa compacta. Frunzele sunt mici, verzui-cenusii, fara aspect decorativ.

AUCUBA - Aucuba japonica

Este o planta foarte putin pretentioasa, simtindu-se excelent in spatii racoroase (iarna: 4-6°C), culoare, scari, holuri, care, in general, sunt mai putin luminoase.

Asmatui - Anthriscus cerefolium

Planta erbacee, anuala, cu origine euroasiatica. Cunoscut in Grecia antica. Mult apreciat in Evul Mediu. Cultivat in nordul Moldovei, Transilvaniei si Campia Romana de catre amatori, pentru frunzele sale aromatice folosite ca salata de primavara sau condiment. Lastarii floriferi, frunzele si fructele se comercializeaza ca drog. Rar salbaticit prin locuri semiumbroase.

Arnica - Arnica montana

Planta erbacee, perena, spontana prezenta in zona subalpina, rar in zona alpina, prin fanete si pasuni umede, rar prin poieni si tufarisuri, in tot lantul carpatic; se mai numeste carul padurilor, carul-zanelor, ciuda, cujda, iarba-soarelui.

Ardei - Capsicum annuum

Planta erbacee, cultivate, anuala in conditiile tarii noastre, bienala sau perena in regiunile de origine, respectiv America Centrala si America de Sud; se mai numeste ardei borcanos, ardei lung, ardei rosu, belied, boia, chiparus, chiper lung, piper turcesc, piper rosu, popivnic.

Anglica - Filipendula vulgaris

Planta erbacee, perena, intalnita in toata tara, prin pajisti uscate, coaste insorite, stepe, poieni, luminisuri de padure, tufisuri rare; se mai numeste aglis, agrice, balabon, barba caprei, cartite, coada-mielului, feregea alba, ferigea alba, floarea soarehii de camp, iarba-cuforilor, iarba neagra, iglice, margaritar, marcufele, smeoaie, tauld, teisor, tetrici albe, turtifa alba.

Albastrelele - Centaurea cyanus

Planta erbacee, anuala, cosmopolita, spontana, intalnita ca buruiana in semanaturile de grau si secara, uneori pe marginea drumurilor, in regiunea de campie si dealuri din intreaga tara; se mai numeste clopotel, corobatica albastra, dioc, droc, floare de grau, floare vanata, floarea-paiului, ghioc, iarba-frigurilor, maturica, potroaca, tataisa, vanata, vinetea.

Plante
© 2006-2010 GradinaOnline.ro. Toate drepturile rezervate.
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea GradinaOnline.ro si nu pot fi preluate fara acordul sau scris.
Contact | Publicitate