Plante - cultivare, ingrijire, lumina, temperatura, substrat, pregatire, flori, plante, boli

Toate articolele din Plante

Afinul - Vaccinium myrtillus

Arbust repent, indigen, mtalnit in paduri montane rarite, taieturi de padure, tufarisuri de jneapan si ienupar, pajisti montane si subalpine, pe intregul lant carpatic, mai ales pe versantii umbriti si umezi; se mai numeste afene, afin de munte, afine negre, afinghi, asine, coacdza, cucuzie, pomigoare.

CACTUSII

Cactusii sunt plante cu tulpini suculente de forma cilindrica, globuloasa, ovoidala, ovala, turtita etc. Lungimea lor masoara de la cativa centimetri la 20-30 m, in locurile de origine.

PALMIERI

Palmierii prefera spatiile luminoase, chiar insorite. Ei se tem de excesul de umezeala. In general nu suporta curentul de aer si au nevoie de un pamant care sa se dreneze foarte bine.

FICUS - Ficus elastica

Ficusul trebuie tinut iarna in camera cea mai luminoasa si cat mai aproape de fereastra, iar vara se are grija sa se fereasca de soarele prea puternic din timpul pranzul lui.

FILODENDRON - Philodendron scandens

Filodendronul este planta pentru camere calde si cu umiditate atmosferica mai ridicata. Ii place lumina, dar fara soare direct. Tolereaza bine si semiumbra.

IEDERA - Hedera helix, H. canariensis

Iedera are lastarii lemnificati, subtiri si lungi, care pot fi lasati sa atarne sau dimpotriva, se dirijeaza pe diferite suporturi de care fie se fixeaza cu ajutorul radacinilor din dreptul nodurilor, fie se paliseaza.

DRACENA - Dracaena marginata, D. fragrans, D. deremensis

Dracenele sunt plante des intalnite in apartamentele iubitorilor de plante exotice si care amintesc de aspectul unui palmier prin tulpina lor rugoasa, ca un adevarat trunchi ce-si pastreaza un smoc de frunze in varf.

Ferigi - Adianthum, Nephrolepsis, Pteris

Ferigile se disting prin forma variata si eleganta a frunzelor care poarta pe reversul lor mici saculeti de culoare brunie ce contin numerosi spori prin care planta poate fi inmultita.

Plante
© 2006-2010 GradinaOnline.ro. Toate drepturile rezervate.
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea GradinaOnline.ro si nu pot fi preluate fara acordul sau scris.
Contact | Publicitate