Plante - cultivare, ingrijire, lumina, temperatura, substrat, pregatire, flori, plante, boli

Toate articolele din Plante

SYNGONIUM - Syngonium podophyllum

Syngonium este o planta tropicala, agatatoare cu o tulpina ce poate ajunge pana la 1.5-2 metri. Aspectul plantei este de liana a carei tulpina poate fi dirijat ca agatatoare sau pendenta.

YUCCA ? Yucca elephantipes

Necesita multa lumina si iubeste locurile calde si insorite. Frunzele de la baza isi pierd culoarea daca lumina nu este suficienta si se planta se poate usca daca udarile sunt prea abundente.

SEFLERA - Schefflera actinophylla

Seflera isi mentine frunzisul foarte frumos si in locurile mai intunecoase. Planta nu tolereaza actiunea directa a razelor solare. Se simte bine la caldura moderata

SANSEVIERA - Sansevieria trifasciata

Sanseviera suporta bine climatul camerelor obisnuite in care aerul este relativ uscat. Se simte bine la caldura, dar suporta si conditiile mai racoroase cu observatia sa nu fie udata prea mult.

ROZMARIN - Rosmarinus officinalis

Rozmarinul este o planta lemnoasa, arbustiva, ce este folosita si in scop medicinal si aromatizant. Planta are o inaltime medie de 20-50 cm si ramifica foarte bogat.

DIEFENBACHIA - Dieffenbachia amoena

\"DIEFENBACHIAPlanta are tulpina groasa, carnoasa, cu aspect de trunchi, deoarece pe masura cresterii se degarniseste treptat de frunze la baza. Dieffenbachia necesita o atmosfera calda si umeda, lumina multa si aerisire moderata.

DAFINUL - Laurus nobilis

Dafinul este o planta lemnoasa subtropicala, foarte bine ramificata, ce poate atinge inaltimea de 1-2 m, in conditii de camera. Frunzele rigide, pergamentose au o durata de viata de 2-3 ani. Ele contin uleiuri eterice cu proprietati terapeutice si aromatizante.

CYPERUS - Cyperus alternifolius

Florile plasate in centrul buchetului de frunze sunt verzi-brunii, lipsite de interes ornamental. Cyperus se simte bine in camere calduroase, cu umiditate atmosferica mai ridicata.

Plante
© 2006-2010 GradinaOnline.ro. Toate drepturile rezervate.
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea GradinaOnline.ro si nu pot fi preluate fara acordul sau scris.
Contact | Publicitate