Plante - cultivare, ingrijire, lumina, temperatura, substrat, pregatire, flori, plante, boli

Toate articolele din Plante

CROTON - Codiaeum variegatum, C. angustifolium

Este o planta arbustiva cu frunzisul deosebit de atractiv prin forma si colorit, pe nuante de rosu, verde, galben. Florile mici, asezate in ciorchini, nu prezinta interes decorativ.

ASPARAGUS - Asparagus sprengeri

Asparagusul decoreaza prin lastarii lungi, subtiri, flexibili pe care sunt prinse cladodiile (asa-zisele frunze) late la Asparagus sprengeri si foarte fine, inguste la Asparagus plumosus.

ARAUCARIA - Araucaria excelsa

Planta este cunoscuta si cu numele de pin de camera. Ramurile sunt asezate foarte regulat in etaje suprapuse pe un trunchi perfect vertical.

MURAIA - Murraya exotica

Muraia este o planta mai putin cunoscuta la noi. Are forma unui arbust foarte ramificat, cu scoarta alba ce contrasteaza placut cu verdele inchis al frunzisului.

Leandrul

Cultura in ghivece practicata la noi nu ofera posibilitatea unei dezvoltari normale, asa cum de altfel se intampla cu multe plante decorative ce nu pot fi adaptate la clima temperata.

Dar avand in vedere cerintele relativ modeste si decorul pe care-l ofera pe o durata mare, leandrul ar trebui sa fie in centrul atentiei celor care vor sa-si creeze in timpul verii un mic paradis exotic pe terase, balcoane sau in gradini mici.

Ficusii arborescenti Ficusii arborescenti

Frunzele sunt groase, au o consistenta pieloasa si o forma ovala, prevazuta la capat cu un varf mic ascutit. Culoarea de baza este verde-inchis stralucitor. La deschidere, frunzele sunt protejate de o membrana rosie sau roz. Seva plantelor contine un latex (suc laptos) consistent, dar nu toxic.

Ficusii agatatori

Pot fi confundati cu unele varietati de iedera. Pe lastarii subtiri ce cresc neregulat sunt amplasate numeroase frunzulite, toate fiind orientate catre lumina, astfel dand plantei un aspect de tufa aplatizata.

Ficusul

Genul botanic Ficus, cuprinde un numar impresionat de specii cu origini in diferite zone ale globului : Africa, America de Sud, Asia si Australia.
Mare parte dintre ele au calitati decorative binecunoscute, dar exista si specii (Ficus carica - smochinul) care sunt apreciate pentru fructele sale gustoase si energizante.

Plante
© 2006-2010 GradinaOnline.ro. Toate drepturile rezervate.
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea GradinaOnline.ro si nu pot fi preluate fara acordul sau scris.
Contact | Publicitate