Plante - cultivare, ingrijire, lumina, temperatura, substrat, pregatire, flori, plante, boli

Toate articolele din Plante

Pepenele rosu

Aceasta leguma, crescuta in gradina are un gust dulce si o textura incantatoare. Ca sa produceti o recolta buna, oferiti-le caldura si un sol bogat. Cu o planificare corecta, orice gradinar poate sa savureze o recolta dulce de pepene rosu.

Dovleceii de iarna

Dovleceii de iarna sunt inruditi cu dovleacul portocaliu si sunt cultivati pentru miezul lor plin de vitamine si gustul delicat. Coaja tare este caracteristica soiurilor de iarna si permite depozitarea pe o perioada mai mare de timp.

Mazarea, pastaia si gradina

Boabele proaspete de mazare sunt unul dintre motivele pentru care v-ati apuca de gradinarit. Sunt mai bune decat orice leguma ati putea cumpara. Culese la momentul potrivit fac pereche buna cu porumbul dulce. Mazarea cu pastaie comestibila sunt un deliciu foarte productiv.

Prazul

Placut pentru gustul subtil de ceapa, prazul este usor de cultivat si se pastreaza bine chiar si lasat in gradina. Aceasta leguma este pretuita de cunoscatori si foarte scumpa daca o cumparati din magazin. Prazul arata ca o ceapa alungita dar cand este taiata se desface ca un ziar. Are nevoie de un sezon de crestere prelungit, dar merita asteptarea.

Gulia

Avand aproape aceleasi necesitati ca si varza, gulia produce o tulpina umflata comestibila. Este o planta cu un aspect ciudat dar care este delicioasa mancata cruda sau gatita. Chiar daca nu este foarte populara, multora le place gustul asemanator cu napul.

Kale (varza albastra creata)

Aceasta varza cu frunzele crete de culoare albastru-verzui este o leguma delicioasa si hranitoare, dar poate fi si cultivata ca varza ornamentala. Odata ce a crescut poate rezista la inghet si vreme rece.

Napul

Aceasta leguma era odata foarte mult cultivata in gradinile de casa dar cu trecerea timpului si-a pierdut din popularitate. Cu toate astea este o leguma delicoasa, hranitoare si usor de cultivat mai ales in regiunile sudice. Rezista bine la depozitare si ofera o masa bogata atat din radacina cat si din frunze.

Ridichea

Ridichea de vara ajunge la maturitate in 20 - 30 zile de la plantare. Ridichile de iarna cresc mai incet dar se pot depozita mai bine si pot fi mancate crude sau gatite. De la semanare pana cand ajung in farfurie trec doar 30 de zile, ceea ce face ca aceasta leguma sa fie cea mai rapida leguma din gradina.

Plante
© 2006-2010 GradinaOnline.ro. Toate drepturile rezervate.
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea GradinaOnline.ro si nu pot fi preluate fara acordul sau scris.
Contact | Publicitate