pomi fructiferi - mod de ingrijire, cultivare, combaterea daunatorilor, metode de altoire

Toate articolele din Pomi fructiferi

Rodia - Punica granatum Rodia - Punica granatum

Rodia este celebrata de mii de ani ca un fruct-minune pentru reputatia de elixir al tineretii pe care o are.

Pomelo - grasunul sanatos

Din ce in ce mai cunoscut si in Romania, pomelo, ruda mai batrana a grepfruit-ului, este un fruct plin de calitati nutritive si medicale.

Portocalul

Originar din China, portocalul a fost adus in Europa in Evul Mediu, raspandindu-se pe malul Mediteranei.

Gutuiul - Cydonia Vulgaris

In gradina Hesperidelor, unde cele trei fiice ale lui Hesperus cresteau oi cu lana de aur, gutuile(merele de aur) erau pazite cu strasnicie de un zmeu inaripat.

Taierea pomilor fructiferi

Formarea unei coroane se obtine in 4-5 ani de la plantarea pomului, prin taieri propriu-zise, prin scurtari sau suprimari de ramuri sau prin diverse operatii de modificare a pozitiei de crestere a ramurilor si lastarilor.

Plantarea pomilor fructiferi

Plantarea pomilor fructiferi necesita studii temeinice din punct de vedere al alegerii locului, al sortimentului de specii, soiuri si portaltoi. Pomii fructiferi se pot planta pana la altitudinea de 1.500 m, de unde se incep sa se adapteze bine arbustii fructiferi.

Sfaturi pentru tunderea copacilor

Adaugati frumusete si longevitate copacilor dumneavoastra printr-un tuns corect al copacilor. Facut corect, tunsul copacilor poate imbunatati sanatatea si aspectul copacilor dumneavoastra.

Taierile la pomii fructiferi

Taierile la pomii fructiferi. Dupa plantare, in functie de forma de coroana pe care vrem s-o obtinem se fac taierile pentru formarea coroanei. De obicei, formarea unei coroane se obtine in 3-4 ani de la plantare.

Mergi la pagina:
Pomi fructiferi
© 2006-2010 GradinaOnline.ro. Toate drepturile rezervate.
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea GradinaOnline.ro si nu pot fi preluate fara acordul sau scris.
Contact | Publicitate