Sanatate, tratamente naturiste, retete, regim, dieta, legume, vitamine 

Toate articolele din Sanatate

Cupru

Minerale - Cupru. Un element esential in biologia animala, ca si in cea vegetala cuprul este indispensabil vietii celulare si formarii oaselor.

Cobalt

Minerale - Cobalt. Cobaltul este un antianemic, impreuna cu fierul si cu vitamina B12. Cu fierul si cuprul, el joaca un rol in formarea hemoglobinei. Prezenta lui este necesara la fixarea fierului in organism.

Arsenic

Minerale - Arsenicul. Arsenicul se gaseste in germenele de griu, in orez, usturoi, varza, spanac, nap, morcov, cartof, mar si in numeroase alte vegetale.

Brom

Minerale - Brom. Bromul se gaseste in mar, strugure, fraga, pepene galben, usturoi, sparanghel, morcov, telina, varza, ceapa, praz, ridiche, rosie.

Calciu

Minerale - calciu. Calciul este cunoscut de toti pentru importanta lui in constituirea si intretinerea oaselor. Actiunea calciului se exercita, de asemenea, asupra dintilor, tendoanelor, nucleelor celulare si echilibrului sanguin.

Vitamina B12

Este factorul antianemic cel mai puternic cunoscut in prezent. Vitamina B12 participa in metabolismul glucidelor si grasimilor, in metabolismul ammoacizilor si al substantei nervoase.

Vitamina B9

Vitamina B9 este indicata in anemii, in anumite tulburari digestive si in convalescente. Este foarte raspindita in regnul vegetal, mai ales in frunzele verzi (spanac), sparanghel, castraveti, morcov, cartofi, ca si in drojdii, ficat de animale.

Vitamina B8

Ea intervine in metabolismul glucidelor, protidelor si grasimilor. Vitamina B8 ocroteste pielea si mucoasele. Albusul de ou se comporta ca o antivitamina H.

Sanatate
© 2006-2010 GradinaOnline.ro. Toate drepturile rezervate.
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea GradinaOnline.ro si nu pot fi preluate fara acordul sau scris.
Contact | Publicitate