Sanatate, tratamente naturiste, retete, regim, dieta, legume, vitamine 

Toate articolele din Sanatate

Vitamina B6

Joaca un rol important in metabolismul grasimilor si al acizilor aminati. Vitamina B6 este utila la formarea hemoglobinei si este totodata si un stimulent muscular, un ocrotitor al pielii si un factor de crestere.

Vitamina B5

Vitamina B5 o gasim in drojdii, in galbenusul de ou, in numeroase vegetale, in laptisorul de matca. Vitamina B5 este ocrotitoare a celulelor, epiteliilor si a celulei hepatice. Participa la asimilarea materiilor grase.

Vitamina B3 - vitamina PP

Vitamina B3 este prezenta in germenele de griu, in drojdii, in invelisul griului si al orezului, in numeroase legume si fructe proaspete, in polen etc. Factor important in nutritia tesuturilor, ea participa la metabolismul corpurilor grase si al zaharurilor.

Vitamina B2

Vitamina B2 o gasim in drojdii, germeni de cereale, frunze de vegetale, in anumite fructe (caise), in lapte, in galbenus de ou, in ficat, in polen. Importanta vitaminei B2 vizeaza fenomenele de reglementare celulara si actioneaza asupra metabolismului.

Vitamina B1

Se gaseste in cantitati mari in coaja grauntelor (griu, orez etc.) si in alte vegetale: nuci, leguminoase, arahide, in majoritatea legumelor si a fructelor, in drojdii. O regasim in piinea preparata traditional.

Vitamina C2

Vitamina C2 este implicata in fenomenele hemoragice si in sindroame diverse de permeabilitate capilara: hemoragii ale scorbutului, hemoragii capilare - infectioase, reumatismale, toxice, medicamentoase.

Vitamina D

Vitamina D, aceasta importanta vitamina se gaseste in germenul griului, in uleiurile vegetale, in numeroase vegetale proaspete, in laptele integral si in unt.

Vitamina F

Lipsa vitaminei F este, de asemenea, raspunzatoare de diverse tulburari printre care arterioscleroza, afectiunile trombozante (arterite, flebite), infarctul miocardic (anghina pectorala), anumite tulburari hepatice si nervoase.

Sanatate
© 2006-2010 GradinaOnline.ro. Toate drepturile rezervate.
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea GradinaOnline.ro si nu pot fi preluate fara acordul sau scris.
Contact | Publicitate