Sanatate, tratamente naturiste, retete, regim, dieta, legume, vitamine 

Toate articolele din Sanatate

Tratament naturist pentru bataturi

Bataturile sunt acele formatiuni epidermice tari ce se fac pe degetele de la picioare sau pe talpa. Puteti folosii ca remedii(cu succes) urmatoarele retete naturiste.

Beneficiile musetelului

Musetelul este cea mai folosita planta pentru tratamentul gurii, avand un puternic caracter antiinflamator. Musetelul are o puternica actiune decongestiva, reparatoare si cicatrizanta.

Reconfortarea organismlui

Oboseala care cuprinde organismul in urma desfasurarii unei intense activitati cotidiene, starea de stres si starea de slabiciune manifestata in urma unei boli pot fi alungate prin apelarea la principiile active ale plantelor. Restabilirea fortelor vitale se poate realiza cu anumite specii de plante care actioneaza ca un intaritor. Prin ele se inlatura oboseala, se recapata vigoarea si buna dispozitie.

Ingrijirea picioarelor

Piciorul este ultimul segment al membrului inferior. El are nevoie de ingrijire pentru a-si mentine frumusetea. Se are in vedere incaltamintea, mentinerea unei igiene corespunzatoare si tratarea la timp a unor boli aparute. Purtarea incaltamintei necorespunzatoare, stramte, determina aparitia monturilor, bataturilor si basicilor etc.

Ingrijirea mainilor cu ajutorul plantelor

Mana este segmentul terminal al membrului superior, organ perfectionat pen-tru prehensiune (apucare). Cu ajutorul ei omul desfisoara activitati diverse si de mare complexitate. Venind in contact cu detergentii sau cu alte substante pielea sufera leziuni, poate forma negi (veruci) datorita virusurilor, sau poate constracta diferite boli.

Ingrijirea gingiilor si a mucoasei bucale cu ajutorul plantelor

Gingia este un tesut care inveleste radacinile dintilor. Mucoasa bucala este un epiteliu pavimentos stratificat, care acopera toate componentele si tesuturile cavitatii bucale in afara de dinti.

Ingrijirea dintilor cu ajutorul plantelor

Dintii sunt organe tari, de culoare alba, fixati pe arcadele dentare prin intermediul alveolelor. Copilul are 20 de dinti constituind dentitia temporala. Acestia incep sa cada la varsta de sase-sapte ani. Pana la varsta de 11-13 ani sunt inlocuiti treptat prin dintii definitivi. In acest timp apar si ceilalti 12 dinti care nu au existat in dentitia de lapte.

Ingrijirea buzelor cu ajutorul plantelor

Frumusetea buzelor si sanatatea lor se mentin printr-o atenta ingrijire. Buzele pot suferi crapaturi, pot face herpes. Crapaturile sunt provocate de vant sau au la baza alte cauze.

Sanatate
© 2006-2010 GradinaOnline.ro. Toate drepturile rezervate.
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea GradinaOnline.ro si nu pot fi preluate fara acordul sau scris.
Contact | Publicitate