Sanatate, tratamente naturiste, retete, regim, dieta, legume, vitamine 

Toate articolele din Sanatate

Tratamente pentru ingrijirea ochilor

Modificarile de culoare ale globilor oculari, inflamarea pleoapelor, incercanarea, umflarea, ridarea lor, pungile de sub ochi, urciorul la ochi sunt determinate de boli de mai mare amploare existente in organism.

Pistruii (efelidele) si petele de pe fata

Pistruii sunt pete mici neregulate de culoare galbena-bruna. Se localizeaza pe pometii obrazului, frunte, nas, mai rar pe gat, umeri, antebrate, dosul mainilor. Pistruii nu reprezinta o boala si nici simptomul vreunei boli. Au caracter ereditar.

Tratamente naturiste pentru acnee si puncte negre

Acneea vulgara este o dermatoza cronica prezenta la tineri si tinere intre 15-25 de ani. Evolueaza in puseuri. Se caracterizeaza printr-o secretie exagerata de sebum. Sediul acestui tip de acnee il constituie zonele seboreice ale fruntii, nasului, barbiei, obrajilor. Ea poate aparea si pe torace. Acneea poate da nastere la comedoane (puncte negre), papule perifoliculare, papulopustule, noduli inflamatori, cicatrice etc.

Tratamente naturiste pentru tenul ridat

Momentul aparitiei ridurilor difera de la persoana la persoana in functie de ereditate, abuzul de farduri, tulburari endocrine, tulburari de metabolism, influenta agentilor atmostferici, expunerea mult timp la soare, starile depresive, excesul de tutun, bauturi alcoolice, cafea etc.

Tratamente naturiste pentru tenul mixt

Este des intalnit. Se caracterizeaza printr-o secretie grasa pe frunte, nas, barbie iar restul tenului este uscat. ingrijirea unui astfel de ten se face pe zone, in functie de starea lui, folosindu-se una sau mai multe retete pentru tenul gras si pentru tenul uscat.

Tratamente naturiste pentru tenul uscat

Tenul uscat este caracteristic persoanelor ce au o piele subtire, fina, fragila, iritabila. Tenul uscat este intalnit la persoanele mai in varsta ca urmare a imbatranirii. Exista ten uscat alipic, lipsit de grasime si ten uscat deshidratat, lipsit de apa.

Tratamente pentru tenul gras

Tenul gras este consecinta hipersecretiei glandelor sebacee. Tenul este unsuros, lucios, lipsit de suplete si fragezime, porii sunt dilatati. Pielea de pe fata, daca nu este ingrijita, capata o culoare galbuie.

Tratamente naturiste pentru tenul normal

Tenul normal se mai numeste si eudermic. La un astfel de ten pielea este mata, catifelata, supla, moale, prevazuta cu pori fini. Pretentiile de ingrijire sunt deosebite.  Spalat zilnic, tenul normal este expus uscarii, ridarii.

Sanatate
© 2006-2010 GradinaOnline.ro. Toate drepturile rezervate.
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea GradinaOnline.ro si nu pot fi preluate fara acordul sau scris.
Contact | Publicitate